Palačinke uopšte nije teško spremiti. Potrebno je svega nekoliko sastojaka i malo vremena. Eventualno veština u prevrtanju palačinki u tiganju. Ovo uglavnom većina misli.Ipak, nije baš sve toliko jednostavno, a mnogo puta se dogodi da smesa za palačinke ne bude dobra i da one jednostavno ne uspeju.Pored toga, jedan od najčešćih problema jeste to što palačinke ne ispadnu prozračne i mekane.Ali, u čemu je onda stvar i kako umutiti idealno testo za palačinke?Ono što je najvažnije jeste da vodite računa o količini i kvalitetu određenih sastojaka, kao što su, recimo, jaja.Foto: NataliaPopova/ShutterstockKoliko jaja treba dodati u testo?Oni koji su početnici u kuvanju, uglavnom misle da će smesa, što više jaja u njoj bude bilo, biti bolja. Međutim, to će zapravo samo pokvariti ukus, a palačinke će na kraju samo biti gumene.Dakle, ukoliko stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, dok je jedno jaje premalo.I sada se, verovatno, pitate kako da znate koliko jaja treba da stavite? Na svakih 500 ml mleka, stavite dva jaja i to je idealna količina.Ovakav odnos će obezbediti pripremu najlepših palačinki.Na šta još treba obratiti pažnjuUkoliko želite mekane i ukusne palačinke, obavezno obratite pažnju na to koliko brašna dodajete u smesu. Recimo, ako koristite dva jajeta i pola litre mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, a bilo bi idealno da to uradite nekoliko puta.
Koliko jaja se dodaje u smesu za palačinke? Ovo je idealna količina, uvek će ispasti savršene
Mnogi misle da što više jaja stave u smesu za palačinke, to će one biti ukusnije, vazdušastije i bolje. Ali greše…
Foto: NataliaPopova/Shutterstock
21.4.2025.|8:13
Izvor: Krstarica/A. J.
Podeli:
Vrati se na vest