Postoje razni načini pripreme domaće kafe, a najneobičniji za ove prostore zaživeo je u centru Čačka. Ugostitelj Dragan Vujičić pokazao je ovaj zanimljivi način pripreme, a ujedno i objasnio po čemu se izdvaja od ostalih:- Ovo je jedan poseban način pripreme u smislu toga što zagrevanje same vode i ekstrakovanje same kafe u vodu, odnosno pravljenje napitka je maksimalno iskoristljivo. Pesak se zagreva grejačem i omogućava nam da utičemo na samu toplotu, odnosno pre svega na održavanje momenta kuvanja kafe, jer možemo da produžimo ili skratimo vreme kuvanja same kafe - kaže Dragan, dodajući da moramo da znamo da li je kafa sveže pržena ili je stara već neko vreme.Šta je još zanimljivo kod ovog načina pripreme i šta je još Dragan otkrio, pogeldajte u snimku:
Da li ste znali da u ovom gradu u Srbiji možete popiti kafu pripremljenu na UŽARENOM PESKU?!
Da li biste voleli da probate ovako nešto?
Foto: Prva TV Printscreen
16.1.2025.|10:11
Izvor: Prva/J.G.
Podeli:
Vrati se na vest