Kada mesite testo, sigurno vam se makar jednom dogodilo da ne dobijete željenu strukturu, već da ispadne lepljivo. Nekada su nas učili da je u takvim situacijama dovoljno samo dodati još brašna i da će lepljivost nestati. Međutim, postoji način kako da je uklonite i to bez dodavanja pomenute namirnice. Prvo je važno da pokvasite malo vodom vaše dlanove, a zatim da na određeni način "slažete" testo. Razvucite ga, pa presavijte testo preko testa, pa to radite 5-6 minuta, a zatim ga okrećite dlanovima u krug i ka sebi.Znamo da u ovakvim situacijama slika govori više od reči, pa pogledajte snimak za detaljnija uputstva:    View this post on Instagram           A post shared by Felixens Foodie (@felixens_foodie)
Lepi vam se testo? Nemojte da dodajete još brašna - ova caka je MNOGO BOLJA! (VIDEO)
Nema potrebe da stavljate dodatnu meru brašna, sve što vam je potrebno je malo vode.
Ilustracija; Foto: PawelKacperek/Shutterstock
18.11.2025.|9:53
Izvor: prva.rs/J.G.
Podeli:
Vrati se na vest