Da biste postigli savršeno kuvana jaja, vreme kuvanja zavisi od konzistencije koju želite - od meko kuvanih do tvrdo kuvanih jaja. U nastavku pogledajte smernice koje treba slediti, uz napomenu da vreme počinje kada voda proključa. @easyhealthdaily How long you should boil eggs #fyp #boiledegg #iloveeggs #egglovers #cookingtips #eggrecipe #cookingtips ♬ original sound - J_black🦋 Pravila po minutama kuvanja1. 4 - 5 minutaMeko kuvano jaje, s tečnim žumancetom i pomalo mekanim belancetom. Idealno za serviranje u ljusci.2. 6 - 7 minutaSrednje kuvano jaje, s čvrstim belancetom, dok je žumance kremasto, ali ne potpuno tečno. Ova verzija je savršena za salate ili kao dodatak ramen supama.3. 9 - 12 minutaPotpuno kuvano, tvrdokuvano jaje, s čvrstim belancetom i potpuno tvrdim žumancetom. Ovo je idealno za klasična jela poput salate od jaja ili, jednostavno, za ljubitelje urednih, tvrdo kuvanih jaja koja se lako seku i serviraju.Dodatni savetiNakon kuvanja, jaja stavite u hladnu vodu na nekoliko minuta kako biste zaustavili proces kuvanja i olakšali guljenje ljuske.Standardno vreme kuvanja odnosi se na jaja srednje veličine. Ako koristite veća ili manja jaja, možda ćete morati malo da prilagodite vreme kuvanja.
Koliko minuta kuvate jaja? Evo koliko je zapravo potrebno, od mekih do tvrdih
Za sve ljubitelje jednog od najzdravijih izbora za doručak - jaja, pripremili smo „puškice“ o tome koliko ih zapravo treba kuvati.
Ilustracija; Foto: NinaxHenry/Shutterstock
10.8.2025.|8:21
Izvor: Krstarica/Ana Jović
Podeli:
Vrati se na vest