Penzioneri: Došao krajnji trenutak da se odluka Prištine zaustavi

Ispred filijale Banka Poštanska štedionica u Kosovskoj Mitrovici okupili su se penzioneri kako bi saznali nešto više o mogućnostima podizanja penzija.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ TV MOST
FOTO TANJUG/ TV MOST

Neki od njih, kako prenosi TV Most, nisu podigli primanja ni iz prethodnog meseca. Ogorčeni odlukom Prištine uputili su apel međunarodnoj zajednici da se odluka Prištine zaustavi.

"Okupili smo se zato što nam je uskraćen naš zarađeni dinar, došlo je do toga da pensioner nema ni za lekove, a kamo li za životne namirnice. Okupili smo se i da uputimo apel međunarodnoj zajednici i svim ljudima dobre volje da stanu na kraj ovome teroru i ovome bezobrazluku, Kurtija i one neovlašćene vlade", kaže za TV Most Jovanka Lečić.

Ističe da ovo nije samo stav penzionera nego je i stav zgravstvenih radnikla svih koji su 60 godina lečili jednako Srbe, Rome, Albance i sve ljude dobre volje koji su na Kosovu.

"Mi smo ovde na našoj srpskoj zemlji gde ima mesta za sve ljude dobre volje, kao što je bilo do sada da bude tako i od sada", ističe ona.

Zastupnik penzionera Ilija Prelević naglašava da je došao krajnji trenutak, krajnja opomena vladi Prištine da moraju da reše problem.

"Kurti, Osmani i ostali moraju da reše problem u toku sledeće nedelje. Mnogi penzioneri nisu primili penziju ni prošlog meseca. Nepokretni penzioneri, korisnici tuđe nege, invalidni penzioneri i defektna lica su najviše ugožena", kaže Prelević.

Ogorčeni odlukom Prištine još jednom su uputili apel međunarodnoj zajednici da se odluka Prištine zaustavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 42 idi na stranu