NATO mora da reaguje

Krišjanis Karinš rekao je danas da NATO treba da počne da radi na konkretnim koracima kako bi pomogao Ukrajini da se priključi toj organizaciji.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/ TOMS KALNINS
EPA/EFE/ TOMS KALNINS

"Ukrajina bi trebalo da bude u NATO-u, ali da bi se to na kraju i ostvarilo, potrebno je preduzeti određene korake", rekao je ministar spoljnih poslova Letonije Karinš uoči današnjeg sastanka ministara spoljinh poslova NATO u okviru Saveta NATO-Ukrajina u Briselu.

On je dodao da NATO treba da nastavi da pomaže Ukrajini vojno, humanitarno, energetskom infrastrukturom i visokonaponskom opremom jer, kako je rekao, kako nastupa hladno vreme i vide se ruski napade na energetsku infrastrukturu.

"Mi, kao NATO, imamo dosta mogućnosti da nastavimo da pomažemo", rekao je Karinš i dodao da je jedno od pitanja kako NATO može nastaviti da pomaže bolje i koordinisanije, i kako može pomoći Ukrajini u pripremi za njeno eventualno pridruživanje NATO-u.

U sedištu NATO u Briselu danas se održava drugi dan dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica tokom kojeg će biti reči i o bezbednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

  • Sve najnovije vesti iz Ukrajine pratite u našem blogu UŽIVO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu