Katastrofa na terenu: I dalje vanredno

Ogromne štete na putnoj infrastrukturi pričinilo je nevreme u požeškim selima, a posledice nisu još uvek u potpunosti sagledive.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Situacija na teretnu je i dalje veoma teška, mehanizacija se i danas probija do domaćinstava koja su odsečena od sveta, a do kojih je nemoguće prići.

U ovom trenutku to su prioriteti nadležnih ekipa.

"Ne znamo koliko potrajati ovakvo stanje, putna infrastruktura na teritoriji cele opštine je totalno uništena i na snazi je vanredna situacija u 18 mesnih zajednica. Takodje, nevreme je napravilo probleme na niskonaponskoj mreži u dva sela,a ekipe EPS-a su na terenu i nadamo se će to do kraja dana biti rešeno kada će domaćinstva dobiti električnu energiju", kazao je za RINU predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

U susednim Lučanima nevreme na svu sreću nije napravilo veću štetu, iako su meštani zbog poplavala koje su ih zadesile prethodnih godina poprilično strahovali od reke Bjelice.

"Sistem poplava koji je Vlada Republike Srbije pre nekoliko godina investirala i uložila kod nas u Lučane funkcionisao je kako treba. Rekla Bjelica je u svom koritu i nemamo oštećenih i poplavljenih stambenih i poslovnih objekata. Velika šteta naneta je nekategorisanim putnim pravcima pre svega u Mesnim zajednicama Goračići, Guberevci, Dljin, Puhovo i Lučani", rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolovi.

Zahvaljujući brzoj reakciji protivgradnih strelaca na teritoriji Dragačeva ovoga puta grad nije uništio poljoprivredne kulture kao što je to bio slučaj prošlog leta.

"Protivgradne stanice su dejstvovale na vreme, samo u toku jednog dana ispaljeno je preko 49 raketa, a 94 rakete ispaljene su od početka protivgradne zaštite, odnosno od 15. aprila", rekao je Dolović.

Inače, sistem odbrane od poplava biće u pripravnosti i narednih dana zbog najavljenih kiša na području zapadne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu