Snajperski duel u Ukrajini: Kadirov specijalac protiv poljskog plaćenika "Okrutnog"

Snajperski dueli postali su oruđe koje obe strane u sukobu koriste za podizanje morala svojih jedinica kje se bore u ratu u Ukrajini.

Izvor: rmx/M.S.
Podeli
Ilustracija: EPA/ROMAN PILIPEY
Ilustracija: EPA/ROMAN PILIPEY

Kako prenose prokremljovski mediji, ruski snajperista iz puka "Ahmad" ubio je "poljskog plaćenika" kome su Rusi dali nadimak "Okrutni". Mediji se pozivaju na nepotvrđene izveštaje vojnika u jedinici koji tvrdi da je došlo do snajperskog duela u kojem je poginuo Poljak.

Priču o dvoboju preneo je, između ostalih, i list Pravda, a prvi je o tome izvestila Raša tudej, koju je navodno obavestio komandant izviđačke jedinice puka "Ahmad".

Ovu vest preneli su i poljski mediji, poput polsatnews-a.

U pitanju je 141. specijalni motorizovani puk koji nosi ime proruskog čečenskog lidera ubijenog 2004. godine Ahmada Kadirova. Vojnici u ovoj jedinici, poznati kao "Kadirovci", pripadaju ruskoj Rosgvardiji, službi unutrašnje bezbednosti Rusije lojalnoj Vladimiru Putinu.

"Ruski snajperista iz puka specijalnih snaga eliminisao je u zoni specijalnih operacija plaćenika iz Poljske, koji je dobio nadimak 'Okrutni'", navodi se u članku Pravde.

Ruski mediji izneli su nepotvrđene informacije ruske vojske da je Poljak namerno gađao ruske vojnike na način da im nanese što više bola i patnje. Prema ruskim pričama, ciljao je u vrat i pazuhe.

Snajperista koji je navodno eliminisao Poljaka rekao je da je njegov protivnik koristio "taktiku kukavice", što znači da se sakrio u drveću. Prema vojniku kodnog imena "Had", Poljak se otkrio zvukom lomljenja grana, nako čega ga je Čečen upucao.

Snajperska aktivnost je posebno značajna iz perspektive frontovske pešadije. Redovno se dešavaju sukobi snajperista, a ishodi ovih susreta utiču na moral vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu