Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zdravlje

10. 11. 2017. 15:00   >>  10:28

OPREZNO! Ako se BRIJETE 'tamo dole' onda ovo morate da znate...

Skidanje suvišnih malja sa intimnih delova tela danas je postalo stvar lične higijene. Dlačice bikini-zone mogu da se uklone depilacijom voskom, raznim kremicama, depilatorima, ali većina dama ipak bira brijač.

Ukoliko ste se i vi opredelili za ovu metodu, sigurno ste već imali par neprijatnih iskustava. Ako ne želite da vam se nakon brijanja pojave bubuljice, urasle dlačice ili gadna infekcija, bolje bi vam bilo da se pridžavate ovih saveta.

Priprema

Kako biste sprečili urastanje dlaka ili iritaciju kože, pripremite svoju kožu pre brijanja. Uradite prvo piling bikini zone, a potom omekšajte kožu losionom za tuširanje. Isperite, a onda na dlačice nanesite regenerator za kosu, kako bi bile što mekše. Češljićem ili četkicom za zube začešljate svoje dlačice u smeru rasta dlake, čime ćete sprečiti začepljenje folikula i urastanje.

Izbor brijača

Pobrinite se da su oštrice žileta oštre i menjajte brijač (ili glavu brijača) najmanje jednom mesečno. Tupe oštrice oštećuju kožu i uzrokuju iritaciju i širenje bakterija. Za najbolje rezultate koristite specijalne brijače s fleksibilnim glavom.

Pravi tajming

S brijanjem nemojte započeti tek kad zakoračite u kadu ili pod tuš. Ostavite ovu aktivnost za kraj. Tada je koža najmekša, baš kao i dlačice. Toplota pare otvara folikule čineći malje daleko manje otpornim na oštrice.

Pratite nas i na Viberu!

Smer kretanja

Vrlo je bitno i kako ćete se brijati. Ako su vaše dlačice previše dugačke, skratite ih prvo makazicama, kako ne biste začepili ili otupeli brijač. Za postizanje savršene glatkoće, savetuje se brijanje u suprotnom smeru od rasta malja, ali ukoliko je vaša koža vrlo osetljiva, bolje “idite niz dlaku”, savetuje hrvatski Cosmopolitan.

Ne zaboravite na penu

Koži je neophodna barijera, kako bi brijač lakše klizio. Ako nemate specijalizovani gel za brijanje, pomoći će i običan sapun, balzam za kosu, pa čak i neka blaga krema za lice. Ključ je u lubrikaciji koja će žiletu omogućiti da klizi.

Nega posle

Najgore je prošlo, ali još uvek niste gotovi. Odmah nakon brijanja, nanesite losion za telo ili bebi kremu bez boja i parfema, a na eventualne posekotine nanesite antiseptik. Patite li od jake iritacije, gel na biljnoj bazi, koji ima protivupalno, umirujuće i regenerišuće dejstvo umiriće osetljivu kožu.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari