Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ishrana i fitnes

26. 12. 2017. 14:00   >>  10:59

Jedan od ova tri komada BELOG MESA NE bi trebalo da KUPUJETE, a evo i zašto!

Većina ljudi jede piletinu, jer je ona jedno od najzdravijih vrsti mesa, kao i sjajan izvor životinjskih proteina. Međutim, nije svaki komad belog mesa za konzumiranje.

U prilog tome je bela crta koja se može videti na fileima koji su najtgraženiji u radnjama.

Za sve je kriv savremen način uzgoja pilića, zbog koga su oni tri puta teži nego što je to prirodno. Zato se kod živine javljaju poremećaji mišićnog tkiva, koji se ponekad manifestuju u vidu belih linija koje prolaze kroz meso.

A to nije loša vest samo za piliće, već i za nas kao konzumente. Bolonjski univerzitet je 2013. godine ispitivao baš ovakve komade mesa i ispostavilo se da imaju za 224 odsto više masti od “običnih” pilića, i istovremeno i značajno manje proteina.

Čak i sa tako visokim procentom masti, opet je to znatno manje od ostalog crvenog mesa, ali je svakako štetno. Fotografija iznad pokazuje tri stepena “razvoja” ovakvog mesa, s tim da se komad pod brojem A uzima kao normalan, a C ekstremno loš primerak mesa.

Sledeći put kada se u mesari nađete pred sličnim komadom, dobro pazite i otvorite četvoro očiju.

Pratite nas i na Viberu!

Izvor: mentalfloss.com/aura.ba

Tagovi
0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari