Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Showbiz vesti

31. 03. 2017. 15:39   >>  16:23

Upoznajte Hatidže Šendil, glavnu glumicu serije “Sudbina”: "Lako se uvredim i oneraspoložim"

U seriji “Sudbina”, koja od ponedeljka počinje da se emituje na Prva TV od 19.10h, u glavnoj ulozi gledaćemo Hatidže Šendil, poznatu našoj publici. Ona će, rame uz rame, sa Ozkanom Denizom, tumačiti lik Elif koja zatrudni bez polnog odnosa, kao surograt-majka. Za potrebe ove uloge glumica je smršala čak deset kilograma, a sa sigurnošću možemo reći da će svojom lepotom i glumačkim talentom ponovo privlačiti pažnju gledalaca.

Vaša porodica se doselila u Tursku?

Da, deo moje porodice potiče iz Salone, a deo iz Mora. Ja sam se rodila u Istanbulu. Budući da je otac radio u Antaliji, odrasla sam na relaciji Istanbul – Antalija. I dalje živim u Istabulu s roditeljima i sestrama.

Čime se bavi vaš otac? 


Dugo je radio u građevinskom sektoru, ali sad je u penziji. Majka nikad nije radila, ali aktivna je u raznim društvenim projektima. Zaljubljena je u životinje. Najmanje tri dana nedeljno provede u prihvatilištima za životinje.

Kako biste opisali svoje detinjstvo?

Svaki put kad se prisetim svog detinjstva, zahvalim Bogu. Imala sam divno detinjstvo. Odrasla sam u mnogobrojnoj porodici koja drži do tradicije i običaja.

Što ste studirali?

Diplomirala sam menadžment na Univerzitetu Akdeniz.

Kad ste počeli da se bavite glumom?

Nisam to planirala, budući da sam u to vreme imala veliku tremu tokom javnih nastupa. Katkad imam osećaj da gušim samu sebe. Pri tome, ja sam asmatičarka pa mi uzbuđenje nimalo ne prija. Nisam mislila da ću se baviti glumom.

Kako to mislite?

Lako se uvredim i oneraspoložim. Često sam neodlučna i zbunjena. Ne volim preterivanja. 


Kako to da ste se onda ipak odlučili za glumu?

Imam puno prijatelja i prijateljica koji su pozorišni glumci. S njima se sjajno zabavljam. Jako sam srećna što mogu da budem deo njihovog sveta. Oni su mi mnogo puta pomogli da se ne osećam usamljeno. Jednog dana sam se pridružila prijateljici koja je išla na audiciju za ulogu u seriji. Reditelj me je odabrao za ulogu čim me video pa sam počela da odlazim na snimanja. Naravno, ubrzo sam se zaljubila u glumu. Srećom, ta uloga nije dugo trajala.

Zašto srećom?

Zato što se u tom trenutku nisam osećala spremnom. Nakon toga odbila sam nekoliko uloga zato što sam želela da učim i da se razvijam. Morala sam da se obrazujem. Nisam sve mogla da prepustim slučaju.

Kako doživljavate glumu?

Trenutno učim jednu vrlo važnu metodu i čini mi se da mi koristi. Nakon prve epizode serije Sudbina, svi su se pitali šta mi se dogodilo. Da, smršala sam deset kila, ali promena koju su primietili nema veze s time, nego samo s mojoj glumom.

O kakvoj je metodi reč? 


Reč je o metodi Stele Adler. Koriste je sve holivudske zvezde, pozorišni glumici pa čak i Vudi Alen. U glavi se trudim da oživim lik koji glumim. Zamišljam njegovu prošlost i prepustim se osećanjima. Svi glumci u seriji Sudbina pripremali su se koristeći upravo tu metodu.

U seriji Sudbina glumite Elif. Možete li nam reći više o njoj?

Elif je morala da prekine studije prava zato što je njena porodica siromašna. Majka i sestra najvažnije su osobe u njenom životu. Za njih je spremna sve da učini. Nikad se nije zaljubila i ne poznaje taj osećaj. Ona je poput vrapca u kavezu. Zbog novca pristaje da bude surogat-majka detetu bogatog para. Ostala je trudna iako nikad nije stupila u polni odnos. Elif je svojevrsna Devica Marija.

Izvor: Dnevnik.hr

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari