Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

EmisijaNOVA SEZONA

Četvrta sezona emisije čije teme nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Emisija kojoj se veruje, nastaviće da beleži pojedinačne ljudske sudbine i priče koje su priče svih nas, slika naše stvarnosti, koordinata u kojima živimo, slika našeg društva, (ne)funkcionisanja institucija.

U prvoj epizodi videćemo priču koja je potresla i šokirala celu Srbiju o 19-godišnjoj Jelici Radović koja je umrla posle rutinske operacije čukljeva u privatnoj klinici „Decedra“.


Autorka i novinarka Tatjana Vojtehovski istražuje i donosi nove priče, hrabro i bez zadrške iznosi činjenice o temama koje su zbog svoje težine ostavljene po strani ili se o njima nije smelo govoriti. Priča sa ljudima koji su voljni da otvore dušu, ispričaju istinu, ma kakva ona bila – teška, opora, strahovita. U otvorenom razgovoru dotaći će se tema koje interesuju javnost, posebno jer o njima govore akteri i svedoci. Čućemo iskrene i otvorene priče, svedočanstva o događajima, ispričana emotivno, lično proživljena.


Prema rečima autorke Tanje Vojtehovski, emisija je izuzetno zahtevna u pripremi i jako mnogo stvari se dogodi pre samog ulaska u studio i početka snimanja. „Suština je u poverenju koje je neophodno između mene i mojih sagovornika i koje se gradi pre emisije, od prvog telefonskog kontakta, preko dugih pripremnih razgovora pa do same odluke sagovornika da ispriča svoju priču pred kamerama. Sagovornicima se divim na hrabrosti koju su skupili da ispričaju svoju priču“, kaže Vojtehovski i dodaje:  „I u novoj sezoni nastavljamo da pričamo kroz pojedinačne primere, o svima nama. O društvu u kome živimo. Dajemo šansu građankama i građanima ovog društva, naše države da ispričaju svoje probleme. Često smo im mi poslednja stanica. Često nas mole da im pomognemo, nadaju se da možemo emisijom da utičemo na rasplitanje njihovih sudbina. Ne libimo se da upremo prst na bilo koji element našeg društva i naše države. Isto kao što se ne libimo da ispričamo stvarnost kakva ona jeste.  Trudimo se da kroz osvetljavanje problema pojedinca osvestimo društvo. Problemi junaka emisije „Život priča“ nisu samo njihovi problemi, To su problemi svih nas. Jer predstavljaju  naše društvo u celini, institucije naše države. Drago mi je da su gledaoci „Život priča“ svrstali ovu emisiju u one kojima se veruje. Iz tih razloga nam se ljudi i obraćaju sa nadom da možemo pomoći, da će njihovo eventualno pojavljivanje u emisiji ubrzati uspavane isntitucije ili ukazati da anomalije u društvu sa kojima svako od nas pojedinačno može, koliko sutra, da se susretne. Sa druge strane, kada dobijemo mail očajnih roditelja koji su se obraćali svim nadležnim pojedincima i institucijama sa molbom da se reši pitanje na primer vršnjačkog nasilja nad njihovim detetom i kada nam kažu da ništa od svega nije urodilo plodom i da smo im mi poslednja nada i da nas mole da zaštitimo njihovo dete od nasilja, onda to u celoj ekipi emisije izaziva vrtlog osećanja i pitanja. Kako smo došli do tačke da jedna obična TV emsija bude stanica za rešavanje ovakvih problema? To je ono na šta želimo da ukažemo“.

Kompletne emisije pogledajte OVDE

0
119 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari