Laura je majka šestogodišnjeg dečaka, koja je bila u indukovanoj komi, preživela je sepsu i otkazivanje bubrega, a na kraju je ostala bez sva četiri ekstremiteta. Ona se otrovala nedovoljno kuvanom ribom tilapijom.

Samo amputacija je mogla da joj pomogne nakon višemesečnog boravka u bolnici.

"Svima nam je jako teško, užasno je to što se dogodilo. Ovo je mogao biti bilo ko od nas", rekla je Laurina prijateljica.

"Bila je na respiratoru i u induciranoj komi. Prsti, stopala i donja usna su joj bili crni. Dobila je sepsu i otkazivali su joj bubrezi".

Veruje se da je infekciju izazvala bakterija vibrio vulnificus o kojoj su nedavno upozorenje izdali Centri za kontrolu i prevenciju bolest, od ovoga umre svaka peta zaražena osoba.

"Način na koji se možete zaraziti ovom bakterijom je tako da pojedete nešto što je njome kontaminirano, a drugi način je izlaganje posekotine ili tetovaže vodi u kojoj živi ova bakterija".

Kao i za sve ostalo, posebno su u opasnosti imunokomprimitovani ljudi, tako da ukoliko imate neke posekotine ili oslabljeni imunitet, pripazite na dnevne aktivnosti, a obratite pažnju i na rizičnu ishranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.