Usled komplikacija na rođenju, Dimitrije je rođen sa trajnim oštećenjem mozga; Sada mu fali 45.000 evra kako bi otišao na lečenje u Tursku!

Mama Bojana Marinković je svih devet meseci vodila zdravu trudnoću. Međutim, usled komplikacija nastalih na samom porođaju, 10-mesečni Dimitrije rođen je sa ozbiljnom dijagnozom.

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Mama na rođenju prvih 25 minuta nije čula plač svog deteta, a informacije o njegovom zdravlju saznala je tek tri dana posle porođaja. Lekari nisu verovali da će se ovaj mališan izvući, ali zahvaljujući agresivnoj terapiji, uspeo je. Pošto je Dimitrije bio vrlo osetljiv na dodir, lekari su morali da ga stave u veštačku komu.

"Beba nije htela da izađe. Ja sam predložila carski rez, ali doktorka nije pristala na to. Uzela je vakum i zaglavila bebu u kanalu", počela je priču mama Bojana.

Nakon 21 dana, Dimitrijevim roditeljima je saopštena dijagnoza - encefalopatija, treći stepen trajnog oštećenja mozga.

Trajno izlečenje ove dijagnoze ne postoji, ali kako bi Dimitirje propričao i prohodao, potrebne su fizikalne terapije i lečenje u Turskoj. Prikupljena je polovina novca, ali nedostaje još 45.000 evra.

Svi ljudi velikog srca Dimitriju mogu pomoći slanjem SMS poruke sadržaja 1384 na 3030!