Kako kaže za ovaj hobi se odlučila zato što voli istoriju i sport, a u gladijatorstvu je videla mogućnost da nastavi da se bavi sportom, ali da to bude i teatar. Otkrila je i da je ovo veoma agresivan, aktivan i opasan sport i da se neretko dešavaju povrede.

„Stalno sam puna modrica. Muž mi kaže: Molim te obuci duge rukave, sramota me je, misliće ljudi da te tučem“, ispričala je ona.

Ratobornost je, kako kaže, razvila u detinjstvu, kroz odrastanje sa bratom.

„Ja sam starija, a on je muško, tako da je svako hteo da bude komandant i tukli smo se do krvi svakog dana“, ispričala je ona, a povezanost u tome vidi jer je i atmosfera među gladijatorima bratska i tu se neko lako povredi, a to je „mnogo gadan osećaj“.

Njena primarna profesija je operska pevačica, a kako kažu ove dve ljubavi se teško spajaju.

„Teško je, naročito kada sa nekog koncerta žurim na borbu, pa moram od princeze da postanem varvarka. Nekad se desi i obrnuto. Svi imamo više lica i osoba u sebi. U meni se bore princeza i gladijatorka“, ispričala je Dragana.

Pored ovoga, Dragana veliku ljubav ima i prema različitim jezicima, pa tako može da se sporazume na čak 15 jezika, a kako kaže volela bi da nauči još dva - starogrčki i hebrejski.

Kako izgledaju borbe gladijatora i kako to izgleda kada se neko od njih povredi, kao i šta o Dragani imaju da kažu njeni sugrađani pogledajte u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.