"Tajna" veza trajala je 26 godina: Spenser nije mogao da ostavi svoju zakonitu suprugu, a na Ketrininim rukama je preminuo

Zajedno su glumili u devet filmova, a za njihovu su ljubav znali svi - iako on nikad nije ostavio svoju suprugu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Ketrin Hepbern i Spenser Trejsi zajedno su bili 26 godina, ali nikad zapravo.

Njihova je veza bila javna tajna, ali Trejsi, tradicionalni katolik irskih korena, nije mogao da podnese grižu savesti koja bi usledila zbog razvoda braka sa njegovom ženom Luiz, sa kojom je imao dvoje dece.

Ketrin je jedna od najvećih ikona Holivuda ikad, ali za njega, kako je rekla, učinila bi sve jer je bio "apsolutno neodoljiv".

Kada su se upoznali, Trejsi je već bio poznati preljubnik. Od supruge Luize davno se otuđio, pogotovo nakon što su shvatili da je njihov sin Džon rođen gluv.

Imao je afere sa Selenom Rojl, Beti Hanom, Loretom Jang, Ingrid Bergman, Džoan Kraford, Bet Dejvis... A nakon što su otpočeli vezu, nije bio veran ni Ketrin.

"Zašto do đavola ne nađeš nekog tipa sa kojim ćeš se venčati i imati porodicu? Kad ostariš bićeš sasvim sama", rekao joj je reditelj Klarens Braun, na šta je Hepbern rekla: "Da, i sećaću se ovih zabavnih vremena."

.

Iako je znala da nikad neće ostaviti svoju ženu zbog nje, Ketrin sa tim nije imala problema.

"Bila sam potpuno nezavisna i nikada nisam želela da se udam. Htela sam sama kročiti svoj put", rekla je glumica. Do danas ne postoji niti jedna njihova zajednička fotografija koja nije isečak iz jednog od zajedničkih filmova. Morali su paziti da ih ne vide zajedno jer su i njihove produkcijske kuće tražile da ne prave skandal i ne izlaze u javnost sa svojom vezom.

Trejsi se nikada nije razveo, ali poslednje godine svog života nije živeo sa Luiz. Za njega se brinula Ketrin, koja je zbog njega uzela petogodišnju pauzu od svoje karijere. Tek tada su prvi put živeli zajedno. Bila je uz njega kada je preminuo, ali iz poštovanja prema njegovoj porodici nije bila na sahrani.

Izvor: stil / 100posto.hr