Smrt NAJLEPŠEG GLUMCA HOLIVUDA i dalje je obavijena velom misterija: Mnogi tvrde da je UBIJEN, a najveća ljubav ga je KOŠTALA ŽIVOTA!

Smrt poznatog glumca Pola Vokera, zvezde filma "Fast and furious" svet i dalje ne može da prežali, iako je prošlo deset godina od tragičnog događaja.

Izvor: Blic Žena/Marija Brčić  |  
Foto: Profimedia/ ©Sony Pictures/Courtesy Everett Collection
Foto: Profimedia/ ©Sony Pictures/Courtesy Everett Collection
.

Glumac je poginuo 30. novembra 2013. sa samo 40 godina u stravičnoj nesreći nakon što se Poršeom zabio u metalni stub na ulici i vozilo se zapalilo.

Pol Voker je ostao u svom automobilu zarobljen u sedištu, a navodno ga je pojas prikliještio i slomio mu rebra i karlicu. Slavni glumac rođen je 12. septebra 1973. godine u kalifornijskom gradu Glendejlu. Obožavao je automobile i brzu vožnju. Za neke scene u serijalu "Paklene ulice" nije koristio dublere, već je prilagodio svoj auto Nissan Skyline kako bi ih sam snimio.

Nažalost, 30. novembra 2013. godine glumac i njegov prijatelj i finansijski savetnik Rodžer Rodas su se vozili Poršeom u mestu Santa Klarita. Rodžer je izgubio kontrolu nad automobilom koji je udario u rasvetni stub, zakucao se u drvo, nakon čega je automobil eksplodirao. Ubrzo su stigli vatrogasci i lekari hitne pomoći koji su mogli samo da konstatuju smrt.

U dokumentarcu koji je snimljen o njegovom životu i smrti, iz razgovora sa najbližim prijateljima i porodicom Pola Vokera, otkriveni su novi detalji. Između ostalog, njegova majka je ispričala da je Pol zaboravio na taj događaj, koji je organizovala njegova humanitarna organizacija "Reach Out Worldwide" 2013. godine, nakon razornog zemljotresa na Haitiju. Za taj dan Pol je isplanirao da sa svojom ćerkom Medou, ukrašava novogodišnju jelku.

Kada mu je stigla poruka sa podsetnikom na humanitarni događaj, za koji je potpuno zaboravio da treba da prisustvuje, izjurio je iz kuće i otišao tamo. Stigao je na događaj, ali se sa njega nikada nije vratio. On i njegov prijatelj i finansijski savetnik, Rodžer Rodas, koji je vozio Poršea, poginuli su na licu mesta.

Mnogi i dalje veruju da nije u pitanju bila nesreća, već ubistvo. Govorilo se o tome da je Pol zapravo ubijen zbog svog humanitarnog rada, te kako je njegova saobraćajna nesreća bila dobro nameštena. Neki su išli tako daleko da su govorili da Pol uopšte nije mrtav, već da je reč o navodnom marketingu. Ono što je mnoge uverilo da posla nisu čista jeste da uzrok nije preciziran jer je automobil potpuno uništen. Pol je sahranjen 14. decembra na Forest Lan groblju koje se nalazi u Holivud Hilsu. Njegovo telo je kremirano, a ceremoniji su prisustvovali samo najbliži rođaci i prijatelji.