Džulija Roberts nije kao većina poznatih koji žive u Holivudu. Ona ne objavljuje na društvenim mrežama idilične slike svoje dece svake nedelje, niti na Tviteru objavljuje gde se nalazi. Više voli da živi bez medija ili pažnje obožavalaca, uživajući u svom ne-glamuroznom, ali srećnom životu supruge i majke.

U ranim godinama, Džulija Roberts je bila na vrhuncu svoje popularnosti. U to vreme, bar jednom godišnje bi izlazio veliki filmski hit na blagajnama, sa njom u glavnoj ulozi. Glumica je vodila glamurozan način života, svakodnevno posećujući modne butike i luksuzne restorane na Menhetnu. Tada je upoznala Danijela Modera, i njen život se okrenuo naglavačke.

Muškarci nisu želeli da budu u njenoj senci i nisu mogli da se nose sa njenom popularnošću. Za Danijela njen uspeh nije predstavljao problem, uspešno se nosio sa tim, jer je uspeo u potpunosti da prihvati to da je ona velika zvezda, a kao rezultat toga, osvojio je srce ove holivudske lepotice.

Do tad je bila poznata parti devojka, a kada je srela njega zavolela je duge šetnje držeći se za ruke sa svojim, ne tako poznatim dečkom snimateljem.

Glumica je brzo uvučena u "neglamurozan" život. Na dan njihovog venčanja, brzo je presvukla skupu dizajnersku haljinu kako mogla sa gostima da uživa u ležernim farmerkama i počela da sprema roštilj za njih.

"Bilo je to kao roštilj u dvorištu u bilo čijem domu u Americi", rekli su gosti.

Prijatelji para su prihvatili duh svečanosti. Brus Vilis je na primer, svirao harmoniku. Do ponoći atmosfera je bila kao u diskoteci, a Džulija je bila glavna na podijumu. Morate se složiti, to je čudna ceremonija za holivudske zvezde. Njihovo venčanje je bilo odličan primer kako će izgledati njihov budući život.

Glumica se udala sa 35 godina, a dve godine kasnije postala je majka po prvi put. U jednom intervjuu, otkrila je zašto ranije nije imala decu:

"Dok nismo dobili decu, već sam postigla sve stvari koje sam planirala da ostvarim do tad i osećala sam se sigurno u tom delu svog života, bila sam tako istinski srećna što sam u porodičnoj fazi života".

Nije mnogo glumica uspelo da se vrati karijeri nakon porođaja, međutim za ovu „lepu ženu“ nije bilo prepreka. Reditelji su stajali u redu sa ponudama da glumi u njihovim filmovima. Džulija je odlučila da sve to može da sečeka i potpuno se posvetila majčinstvu.

Nakon što je dobila blizance, glumica nije žurila da se vrati na posao.

"Ne moram da izgledam kul i zanimljivo, ludo i na ivici", objasnila je ona.

Roberts je jednostavno sanjala o povlačenju na ranč sa svojim mužem i blizancima kako bi daleko od svih uživala u novoj fazi svog života. Toliko se uključila u svoju novu ulogu majke, da je tri godine kasnije rodila još jedno dete.

Robertsova je imala mnogo bitnih dostignuća u svom životu, uključujući Oskara, titulu najlepše žene na svetu i najplaćenije glumice.

Znate li šta ona smatra nagradom?

"Obično je trijumf mog dana kada svi stignu do noše", našalila se majka troje dece.

Umesto gromoglasnog aplauza - dečiji smeh, umesto glume pred kamerama - šivenje pantalona za mališane. Ko bi pretpostavio ovako nešto, ali se ispostavilo da je Džulija Roberts majstor za sve. Savladala je mašinu za šivenje, kaže, da održi čvrstinu glave, a kao bonus, ima ekskluzivne komade u svom ormaru.

"Moja deca misle da sam fantastičan kuvar!"

To je jedno od dostignuća koje glumica sa ponosom deli sa svetom. Njena najstarija deca danas imaju 18, a najmlađe dete 15 godina. Porodiljsko odsustvo je odavno prošlo, ali je ostala navika da bude domaćica i da svojoj porodici posvećuje mnogo pažnje.

Džulija sebe smatra više domaćicom nego glumicom. Ima dana, kaže ona, kada tek završite sa pospremanjem kuhinje posle doručka i morate da počnete da pripremate ručak, a onda, pre nego što se okrenete, večera je na pomolu. Ovaj scenario je verovatno poznat većini roditelja sa mnogo dece. Sa druge strane, kaže Džulija ponekad se cela porodica uključi u kućne poslove, pretvarajući dan u jedno veliko slavlje.

Poenta je, prema glumici, da se potpuno uronite u ulogu majke. U suprotnom, zašto je uopšte preuzimati?

"Ne želite da provodite vreme sa svojom decom dok je jedno oko na telefonu. Želite da budete u mogućnosti da imate nepodeljenu pažnju", deli zvezda svoju životnu filozofiju koristeći ovaj jednostavan primer. Ona je izgradila neraskidivi zid između svog rada i svoje dece pokušavajući da ne kombinuje to dvoje zajedno.

Džulija i Danijel nikada nisu doveli svoju decu na crveni tepih, kao što je uobičajeno u Holivudu. Par je sakrio sve detalje svog ličnog života. Tek 2021. njihova tada 17-godišnja ćerka pojavila se sa ocem na Filmskom festivalu u Kanu.

Džulija kaže da je odlučila da postane mama tek kada je shvatila da je upoznala savršenog partnera za roditeljstvo. Danas, više od 20 godina kasnije, dokazali su da su zaista savršen tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.