Poznati glumac promenio život iz KORENA: Prodao je vilu od 5 MILIONA DOLARA, pa se preselio u KOMBI - evo gde je danas!

Poznati glumac Zek Efron je odlučio da promeni svoj život iz korena.

Izvor: stil  |  
Foto: Joe Seer/Shutterstock
Foto: Joe Seer/Shutterstock
.

Zek Efron je svetski putnik otkako je stekao slavu, često odlazeći i zbog posla i zbog zadovoljstva. Uprkos tome, zadržao je svoje kalifornijske korene, svoje rodno mesto i svoj rodni grad. Međutim, sve se neočekivano okrenulo kada je odlučio da provede više vremena u inostranstvu, što ga je navelo da ponovo razmisli o svom načinu života u potrazi za istinskom srećom.

Poreklom iz San Luis Obiska, u Kaliforniji, Zek Efron je veći deo svog života proveo u Sjedinjenim Državama, odrastajući blizu srca Holivuda. Uprkos tome, njegovi roditelji nikada nisu bili uključeni u posao zabave. Ipak, prve korake u taj svet napravio je rano u životu. Njegovo putovanje ka glumi i pevanju počelo je tokom njegovog boravka u srednjoj školi Arojo Grande početkom dvehiljaditih, a profesor drame je igrao ključnu ulogu u povezivanju njega sa agentom.

Nakon što je postigao uspeh sa tinejdžerskim filmovima kao što su trilogija High School Musical i 17 Again (2009), prešao je na dramatičnije uloge u filmovima kao što su The Greatest Showman (2017) i nedavno Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019). Upravo ova filmografija koja se stalno povećavala mu je omogućila da prikupi neto vrednost od oko 25 miliona dolara i omogućila mu da kupi vilu u Los Felizu u Los Anđelesu 2013. Tamo je živeo sedam godina dok se više nije osećao kao da je to pravo mesto za njega.

Pa, šta se zapravo desilo Zeku Efronu da ga natera da se predomisli?

Tridesetšestogodišnji glumac stavio je svoju kuću u Los Feliz na prodaju u decembru 2020. godine, a na listi su objavljene zapanjujuće karakteristike kuće. Imanje, koje se nalazi pored Holivudskih brda i u prestižnom kvartu punom slavnih stanovnika, nudi pogled koji oduzima dah, naglašen staklenim zidovima, terasama i brojnim otvorenim prostorima koji nude panoramski pogled na grad ispod.

Sa pet spavaćih soba i pet kupatila u okviru svog rasporeda od 5.455 kvadratnih metara, glavni nivo uključuje dnevni boravak, trpezariju, kuhinju kuvara koja se nalazi pored porodične sobe i glavni apartman sa kupatilom nalik spa centru. Ali to nije sve.

Pored toga, ima tri spavaće sobe sa kupatilima u prizemlju, zajedno sa zasebnim pansionom sa jednom spavaćom sobom i jednim kupatilom. Takođe ima sadržaje kao što su teretana, prostorija za medije, igraonica i sigurnosne kamere, a spoljni prostor uključuje palube za razgledanje pogodne za obedovanje i odmor na otvorenom.

Dakle, sa svim svojim potencijalom, nije bilo šokantno što se kuća prodala za samo nekoliko meseci, uprkos velikoj ceni. U maju 2021. kuća je prodata za 5,3 miliona dolara. Iako ispod početne tražene cene od 5,9 miliona dolara, to i dalje predstavlja profitabilan poduhvat za Efrona, pošto je platio oko 4 miliona dolara kada je prvi put kupio imovinu.

Efron je 2020. napravio potez koji je imao dubok uticaj na njega - preselio se u Bajron Bej u Australiji. Tada je još uvek posedovao vilu Los Feliz, pa su mnogi mislili da je to samo privremeni dom. Činjenica da je živeo u kombiju, pre nego što je kupio nekretninu u australijskom gradu na plaži, takođe je navela mnoge da veruju da se od tog poteza ništa ne može dogoditi.

Međutim, tamo je snimio drugu sezonu svoje Netfliksove dokumentarne serije Down to Earth, što mu je omogućilo da provede više od godinu dana tamo. Na kraju se vratio u SAD kako bi uživao u kvalitetnom vremenu sa svojom porodicom, ali nije prošlo mnogo pre nego što je ponovo bio na tlu Australije. Ovog puta, trebalo je da snima Ricky Stanicky, film u kojem glumi sa Džonom Sinom i koji tek treba da ima određen datum za debi.

Ubrzo nakon što se preselio u Australiju, Efron je pronašao ljubav. Upoznao je Vanesu Valaders, konobaricu u Bajron Bej Dženeral & Cafe, u junu 2020. Počeli su da se zabavljaju i na kraju su zajedno proveli Božić i Novu godinu u Australiji. Par je u međuvremenu prekinuo vezu, a spekulacije su da ga je Venesa terala da je ubaci u seriju u kojoj je glumio, što je dovelo do raspada veze.

Zek se potom vratio svojim aktivnostima iz života, rekavši kasnije da su to samo spekulacije o raskidu, i da su raskinuli bez ikakve drame. No, glumac je odbio da odgovori koji je pravi razlog za raskid te veze.

Konačno, izvor blizak glumcu otkrio je u januaru 2021. da Efron već smatra Australiju "domom".

Glumac je, međutim, ranije izrazio nameru da se iseli iz Holivuda. U četvrtoj epizodi serijala Down to Earth (Prizeman), iskreno je podelio želju da se udalji od holivudske scene i životnog stila koji je sa njom povezan, i naglasio da to ni na koji način ne doprinosi "dugom, srećnom, mentalno zdravom životu".

Zanimljivo, ono što se dogodilo Zeku Efronu dogodilo se i Krisu Hemsvortu, u kojem su oba glumca odlučila da se presele u Australiju kako bi se distancirali od holivudske užurbanosti. Iako je i sam Hemsvort Australijanac, njegovo razmišljanje je bilo slično Efronovom.