Posle dva propala braka srela je princa. Barbra ga je na prvom sastanku očarala iskrenošću: "Ko ti je zeznuo kosu?"

U julu ove godine bračni par Barbra Strejsand i Džejms Brolin proslaviće 20 godina od kako su razmenili bračne zavete. Njoj je to drugi, a njemu treći brak, pa ni jedno od njih se nije nadalo da će pronaći sreću i ljubav. Ipak, život piše i lepe i srećne priče, a jedna od njih je i ova.

Brolin i Strejsend zajedno su već 25 godina, foto: Profimedia
Brolin i Strejsend zajedno su već 25 godina, foto: Profimedia

Skoro svaki od novinskih članaka, kada tražite podatke o ljubavnoj priči pevačice Barbre Strejsend i njenog supruga, glumca Džejmsa Brolina, započinje rečima: "Pre nego što su se upoznali i Barbra i Džejms su bili izrazito nesrećni u ljubavi." Tako nešto za holivudske ljubavne priče zvuči po malo i neverovatno jer su one uvek, namerno ili ne, ulepšane i u većini slučajeva zvuče poput bajki.

Barbra Strejsend je svesna toga da se mnogi muškarci u njenoj blizini osećaju nesigurno, ali upravo zbog te samouverenosti koju poseduje osvojila je srce današnjeg supruga, upoznavši ga na - sastanku na slepo. Bilo je to 1. jula 1996. godine, a kliknuli su na prvu i proveli ga razgovarajući do ranih jutarnjih sati.

Od prvog trenutka bila je brutalno iskrena prema njemu, a to mu se i svidelo.

"Upoznali smo se na jednoj večeri. Očekivala sam muškarca velikog poput planine, zaraslog u bradu, a pojavio se sveže obrijani čovek s urednom frizurom. Pitala sam ga: "Ko ti je zeznuo kosu?'", prisetila se Barbra i nastavila: "Kasnije mi je rekao da se u tom trenutku zaljubio u mene. On je jedan od retkih koje je zavela iskrenost."

Pre njihovog sudbonosnog susreta oboje su bili u braku - Barbra od 1963. do 1971. s glumcem Eliotom Guldom, s kojim ima sina, dok je Brolin bio dva puta u braku - sa Džejn Kameron Ekdž, sa kojom ima sina i ćerku, kao i Jan Smitersa, sa kojom ima ćerku.

Pevačica i glumica posle propalog braka je bila uverena da će do kraja života ostati sama.

"Prvi put u životu sviđala mi se moja samoća", izjavila je godinama nakon što je pronašla sreću uz Brolina.

Ipak, uprkos tome što joj se itekako svideo, trebalo je da prođe nekoliko meseci da shvati kako je on pravi. U samim počecima izlaženja, Brolin je pokušao da je očara na sve načine, zato ju je 'kupio' rekavši da zna da kuva jer je ona za to oduvek bila antitalent.

"Očarao me je time da zna da kuva. Stigao je sa mašinicom za suši i napravio mi ga za večeru. Pomislila sam kako je to divno. Ali nakon toga više mi nikada nije ništa skuvao", prisetila se smejući se Barbra.

Nekako u to vreme, Brolin je otputovao u Irsku da snima novi film, i zato je njihova veza ojačala putem telefonskih razgovora.

Da je njihova veza ozbiljna kao i to da će se venčati, među prvima su saznali njihove kolege, Džon Travolta i Keli Preston, Tom Henks i Rita Vilson kao i Marlon Brando, prema kome je Strejsend u mladosti gajila simpatije. Naime na dogovorenoj večeri neko su vreme morali da pričekaju na dolazak Barbre Strejsend, koja se u isto vreme sastala sa rabinom kako bi dogovorila detalje venčanja.

"Nakon njene majke Keli i ja smo prvi saznali srećnu vest. Iznenadili smo se kako se sve tako brzo odvilo, ali Barbra nas je zamolila da čuvamo njenu tajnu", otkrio je jednom Džon Travolta.

Izvor: stil