Ova Egipćanka je skinula hidžab, PRETVARALA SE DA JE MUŠKARAC da bi radila na gradilištu, prodala bubreg - i sve to zato da bi prehranila porodicu

Bahia Suleimani je Egipćanka koja se čak četiri godine pretvarala da je muškarac i radila brojne fizički zahtevnije poslove, a čak je i bubreg prodala, a samo zbog jednog razloga - da bi prehranila svoju siromašnu porodicu.

Izvor: Azra.ba/L.B.  |  
.

.

Suleiman je došla u žižu javnosti nakon što je gostovala u egipatskoj emisiji "90 minuta", egipatskog voditelja Moataza El-Demerdasha.

U razgovoru sa voditeljem, Suelimani je objasnila kako je ona preuzela “žrtvu” za svoju porodicu, na potpuno dugačiji način.

Njen suprug je invalid i nije u mogućnosti da radi i izdržava svoju porodicu, zbog čega je 32-godišnja majka troje djece skinula hidžab, ošišala se, obukla muško ruho i preuzela poslove u kojima pretežno dominiraju muškarci.

Poslednje četiri godine živela je kao Bakar, njen muški alter ego.

"Prvo sam počela da radim na građevini noseći abaju i veo, a ljudi me nisu ozbiljno shvatali", objasnila je.

Prerušena u muškarca, Suleimani je radila na gradilištu u gradu Beni Suef. Koristila je i prekovremene sate i ostajala nakon smene da bi zaradila dodatni novac, pre nego što joj ju je uhvatila policija i oduzela vozilo, ključni izvor prihoda – zbog nedostatka važeće dozvole, te otkrila da ona u stvari nije muškarac nego žena, i zbog toga više nije mogla da radi na gradilištu.

Suleimani nije uspela da obezbedi 3.000 EGP (168 američkih dolara) koje je morala platiti kao novčanu kaznu da bi preuzela svoje vozilo.

"Kad vidim žene obučene u žensku odjeću, boli me – odgovorila je kad ju je voditelj upitalo nedostaje li joj život kao žena.

Ali to nije sve.

Kad je dug počeo da se gomila, Sulejman je odlučila da proda svoj bubreg i tako je izbegla zatvor.

"Otkad sam prodala bubreg, bila sam jako umorna i jedva sam stajala na nogama", priseća se.

Dok je njena porodica nastavila da se bori sa dugovima i da obezbedi sredstva za preživljavanje, vlasti su odlučile da se umešaju.

Guverner grada Beni Suef najavio je da će Bahiji pružiti “sva sredstva za pristojan život”, obećavajući da će zvaničnici posetiti porodicu i uzeti u obzir njihove teške okolnosti. Pomogao joj je, ali ona je objasnila da joj pozajmiljivanje muškog identiteta omogućilo da obavlja uloge koje se smatraju zabranjenim za žene i izbegla silne pretnje seksualnog uznemiravanja upućene ženama.

"Kad žena napusti svoju ženstvenost, to je teško", rekla je, i dodala: “Učinila bi sve za svoju porodicu. To je bio jedini način da zaradite novac. Šta sam drugo mogla učiniti? Ne znam da čitam ni da pišem, porodica me nije slala uškolu pa to bio jedini način".

Njeno gostovanje na televiziji i celu životu priču možete poslušati NA OVOM LINKU!