Optužio je novinara za navodno silovanje, a posle užasnog skandala je NESTAO sa scene! Onda je sve zaprepastio kilažom!

Ako ste voleli film "Džordž iz Džungle" ili serijal "Mumija", onda dobro znate čuvenog lepotana Brendana Frejzera koji je sve do 2013. godine bio voljeno i rado viđeno lice Holivuda.

Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
.

Međutim, slavni glumac odjednom je nestao iz javnosti, nakon skandala koji mu je gotovo okončao karijeru. Naime, on je tada optužio bivšeg predsednika Holivudskog udruženja novinara Filipa Berka za zlostavljanje.

Zbog navodnog napastvovanja i uznemirenog metalnog stanja, Frejzer se dugo borio sa depresijom. Prema tvrdnjama glumca, Berk je pokušao da ga obljubi, te da je nakon svega plakao "poput deteta". Niko mu nije verovao, a nekadašnji predsednik HFPA-a sve je demantovao.

Od tog trenutka kreće pakao za Frejzera, a zbog cele situacije nije bio pozivan ni na dodelu Zlatnog globusa čiji je domaćin upravo pomenuto udruženje. Ubrzo je postao zaboravljen, a uloga gotovo da nije bilo.

.

"Ne znam da li je moje priznanje izazvalo nemilost grupacije HFPA. Ali tišina je bila zastrašujuća", rekao je Frejzer. "Kada tokom vaše karijere telefon prestaje da zvoni, počnete da se pitate zašto. Postoji mnogo razloga, ali da li je ovo jedan od njih? Mislim da jeste", objasnio je glumac 2018. godine ističući da je bio na "crnoj listi" Holivuda.

Na sve to, glumac je imao velikih zdravstvenih problema. Lečenje trajalo je sedam godina. Franšiza "The Mummy" uzela je veliki danak zbog nehumanih uslova snimanja, što je samo pogoršalo postojeće probleme.

Takođe, 2007. godine prošao je kroz težak razvod od supruge Afton Smit koji je finalizovan 2008. godine, međutim, 2013. godine Frejzer je molio da mu se smanji alimentacija od 900.000 dolara godišnje jer više nije zarađivao toliko zbog smanjenog obima posla.

Frejzer je više puta bio i glavna meta tabloida zbog izgleda, jer više nije onaj holivudski zavodnik na kojeg je publika navikla. Poseban šok je bilo nedavno kada su mreže preplavile fotografije sa snimanja filma "Whale" reditelja Darena Arofonskog na kojima je bilo teško prepoznati slavnog glumca.

.

Mnogi su bili ubeđeni da se zbog uloge još ugojio, ali, iako glumac trenutno vodi bitku sa viškom kilograma, u pitanju je bio kostim. Međutim, upravo ova uloga vratila ga je ponovo u žižu javnosti, a film je izazvao ogromnu pažnju javnosti, kao i ovacije nakon prikazivanja u Kanu.

Frejzer je konačno dobio vetar u leđa koji mu je bio potreban, a njegov slučaj ponovo se našao na radaru medija koji su ovog puta komentarisali da je Frejzer prvi muškarac iz javnog sveta koji je progovorio o zlostavljanju i zapravo bio deo "MeToo pokreta i pre njegovog nastajanja.

Glumac je srećom sada angažovaniji nego ikad pre, a vrata koja su mu bila zatvorena, sada su mu širom otvorena. Njega su paparaci nedavno uslikali i kada je napuštao hotel, a nikome nije promaklo i da je Frejzer izgubio ogroman broj kilograma, što su mnogi pozdravili, pa se čini da je sve u njegovom životu konačno došlo na svoje, piše Blic Žena.