Najbolja nastavnica engleskog na svetu je iz Srbije: Jednu stvar u nastavi ISTIČE KAO NAJVAŽNIJU! (VIDEO)

U konkurenciji više od 5.000 kolega iz celog sveta, Ivana Milošević, profesorka Matematičke gimnazije iz Beograda, osvojila je nagradu za najbolju nastavnicu engleskog jezika na svetu.

Izvor: Prva  |  
Foto: Printscreen/ Prva TV
Foto: Printscreen/ Prva TV
.

Priznanje joj je dodeljeno nedavno na Floridi, a čestitke su joj tim povodom uputili i državni zvaničnici Srbije.

"To znači da se naš trud vidi i da se sve vrednuje, da morate raditi predano i marljivo, a da će na kraju doći rezultati", rekla je Ivana Milošević u emisiji Jutro.

Priznanje joj je uručeno na najvećoj konferenciji profesora engleskog jezika na svetu, a za nagradu ju je predložila Kancelarija za program engleskog jezika Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

"Pretpostavljam da je to zbog celokupnog rada i posebnog uticaja na decu i nastavnike, jer sam duugogodišnji nastavnik, realizator, više akreditovanih obuka, član radnih grupa, radila i sa decom iz velikog broja škola u Srbiji", navela je najbolja nastavnica na svetu.

Kako je rekla, najvažnije za njenu nastavu je da su deca konstantno uključena u rad, a da je sve uvek na engleskom jeziku.

"Što se jezika tiče ne možete raditi sada, pa ništa šest meseci. Jezik se mora učiti konstantno. Imamo sreću da smo okruženi engleskim jezikom sve vreme, savetujem učenicima i da pametno koriste internet. Časovi su posvećeni i medijskoj pismenosti, i tome da uče kroz aplikacije koje su često na engleskom jeziku", objasnila je Ivana Milošević i dodaje i da je imala veliku podršku učenika, kao i da su "znali da će pobediti" onda kada je predložena za nagradu.