Milioner slučajno priznao ubistvo!

Tužilaštvo Los Anđelesa optužilo je za ubistvo američkog milionera iz poznate njujorške porodice pošto je slučajno snimljeno njegovo priznanje da je ubio nekoliko ljudi.

.

Robert Durst (71) je optužen za ubistvo prvog stepena za ubistvo svoje prijateljice Suzan Berman, prenela je agencija AP.

Durst je prilikom snimanja dokumentarca o smrti Suzan Berman u Los Anđelesu 2000. godine snimljen kada je sebi u bradu prošaputao "sve sam ih pobio", mada je uvek tvrdio da je nevin.

Tužioci, navodno, takođe dovode u vezu taj slučaj sa nerešenim nestankom njegove prve žene Ketlin 1982. godine.

Slučaj ubistva iz 2001. nije jedini u kojem se Durst pojavljuje u vezi s misterioznom smrću. Durst je 1982. bio jedini osumnjičeni za nestanak svoje prve supruge, studentkinje medicine koja je nestala nakon sastanka s Durstom u njihovoj kući u Njujorku.

Durst nikada nije optužen u tom slučaju, a Ketlin je kasnije proglašena pravno mrtvom.

Oslobođen optužbi 2001.

Durst je 2001. oslobođen optužbi za ubistvo starijeg komšije Morisa Bleka pošto je uspeo da ubedi porotu da ga je ubio u samoodbrani, raskomadao njegovo telo i ostatke bacio u zaliv Galveston, dok je živeo u Teksasu preušen u nemu ženu.

Tada su skupi advokati iz Hjustona izvojevali oslobađajuću presudu, zasnovanu na samooodbrani, koja je, verovatno, zapanjila i samog Dursta.

Sada je Durstova otuđena porodica rekla je da "su osetili olakšanje i da su zahvalni svima koji su pomogli" u njegovom hapšenju.

"Nadamo se da će konačno odgovarati za sve što je učinio", izjavio je njegov brat Daglas.

Dursta su uhapsili agenti FBI dok je ulazio u hotel u Nju Orleansu gde je odseo pod lažnim imenom, rekli su zvaničnici.

Njegov advokat Čip Luis je kazao da njegov klijent i dalje tvrdi da je nevin.

Durst je uhapšen nakon što dao veliki intervjuu za šest nastavaka dokumentarnog filma "Prokletstvo: Život i smrti Roberta Dursta".

U poslednjoj epizodi nalazila se izjava koja je izgledala kao priznanje da je ubio Barmanovu, svoju ženu i Bleka, javlja BBC.

Mikrofon ga odao

Ljudi koji su snimili film tvrde da je Durst još na sebi imao bežični mirkofon kada je ušao u toalet hotela posle intervjua i prošaptao je sebi u bradu: "Evo ga, uhvaćen si. Šta sam kog đavola uradio? Sve sam ih pobio, naravno".

Nije poznato da li je bio iskren kada je to izgovorio, ali je to usledilo nakon pitanja da li je napisao pismo koje je mogao poslati samo ubica Bermanove.

Tvorci filma su otkrili sličnosti između rukopisa iz pisma Dursta Bermanovoj i anonimne poruke u kojoj je policiji napisano da se u kući žrtve nalazi telo.

Reč Beverli je napisana sa istom greškom u oba dokumenta.

Durst je formalno prekinuo odnose sa porodicom i svojom kompanijom zamenu za oko 65 miliona dolara.

Inače, Robert Durst je prošle godine optužen da je urinirao na kasu i automat sa slatkišima u prodavnici CVS u Teksasu dok je čekao da pokupi prepisani lek.

Na scenu su ponovo stupili advokati koji su, nakon što ubedili Dursta da se preda vlastima zbog navodnog incidenta u prodavnici CVS, još jednom branili svog klijenta, navodeći da pati od oblika autizma poznatog kao Aspergerov sindrom!
Durstova porodica je vlasnik kompanije za nekretnine vredne više milijardi dolara. Njegova porodična firma poseduje više od 15 nebodera, uključujući nedavno dovršenu kulu Banke Amerike u srcu Menhetna i ima veliku investiciju u izgradnji Svetskog trgovinskog centra 1. . Prema “Timesu”, Durst je raskinuo svoje veze s porodicom 1994. godine.

Izvor: tanjug, avaz