Meša malter, mota žicu - zida kuću trospratnicu: Snežana iz Ivanjice je žena legenda, u osmoj deceniji radi na gradilištu! (FOTO/VIDEO)

Neobična slika stiže sa jednog gradilišta u Ivanjici jer na njemu rame uz rame sa suprugom, radi i vredna Snežana Jekić koja iako ima solidnu penziju i mogla bi da odmara, ona u osmoj deceniji ne želi da sedi besposlena kući već radi na mešalici i zida objekte.

Izvor: RINA  |  
Foto: Rina
Foto: Rina
.

- Rad je stvorio čoveka i održao ga. Ja mislim da kad bih sedela u kući po ceo dan, da bih se razbolela, kaže ova vitalna Ivanjičanka (72).

Od kad zna za sebe ona radi, a kako kaže, nada se da će je zdravlje još dugo poslužiti, jer za Snežanu nema stajanja. Sa suprugom se i upoznala na gradlištu, a tu su zajedno i nekoliko decenija kasnije.

Foto: Rina
Foto: Rina
.

- Imamo dobre penzije, neko će reći e vidi kako moraju da rade u tim godinama. Ali, zaista ugrožena egzistencija nije razlog, već naša želja i volja da budemo korisni i u ovim godinama. Radimo za našu decu i unuke. Sad sam ovde sa suprugom, ako nam sneg ne otme dićićemo ploču na ovom objektu. Posao ide dobro, ja mešam malter, ima još jedan pomoćnik, a moj Jeroslav je glavni majstor sa Jordanom zida i ide ko mećava. Ja pripomognem kad se dižu ćoškovi, umem i da zidam, držiš se konca i libele, ništa to nije teško, otkriva Snežana.

.

Osim na gradilištu ova vredna žena spretna je i na porodičnom imanju, jer skoro sama uredi sve voćnjake.

- Imam po dvadeset ari kupine i maline, sve ja to obradim sama, tu niko ne ulazi. I drva sam spremila za ovu zimu, isekla na cirkularu, a i sa motornim testeretom radim. Čujem ovu omladinu kako samo nešto kuka. Loše im je to, ne treba kukati, već treba raditi. Ko radi nema vremena da se žali, zaključila je Snežana.