Bio je star svega 36 sati kad su ga roditelji napustili, samo zato jer im je bio strahovito ružan. Njegova majka je posle porođaja samo jednom videla bebu pre nego što je u suzama otišla iz porodilišta ostavivši iza sebe dete koje je rođeno sa Tričer Kolins sindromom. Ova bolest se javlja jednom u 50.000 slučajeva, a utiče na razvoj kostiju i tkiva.

“Moji roditelji su bili užasnuti mojim izgledom”, rekao je Džonatan.

Bolest mu je nanela mnogo štete od samog rođena, a tokom odrastanja vršnjaci su ga odbacivali. Odrastao je u hraniteljskim porodicama i sirotištu, a onda ga je usvojila jedna žena. Ipak, dečaku nije bilo lako da prihvati sebe, budući da ga ni roditelji nisu prihvatili, a onda i čitava okolina.

“Nemam jagodice pa mi oči izgledaju ovako kako izgledaju”, rekao je Džonatan i dodao:

“Kako sam stario i kako su ljudi oko mene počeli da stupaju u veze, meni se to nije desilo, i tada sam razvio toliko mržnje prema svom licu”.

Nesrećni dečak pokušavao je da stupi u kontakt sa roditeljima koji su ga odbacili, a onda je po ko zna koji put dobio šamar realnosti.

“Nekoliko nedelja kasnije dobili smo pismo nazad i u njemu je jednostavno pisalo:

“Ne želimo nikakav kontakt. Dalji pokušaji će biti ignorisani”.

“I oboje su ga potpisali”, rekao je on i dodao:

“Biti ponovo odbijen od te dve osobe, bolelo je”.

Deca su ga bezdušno prozivala u školi, govoreći kako je jedini koji nema roditelje i kako je ružan. Trebalo mu je mnogo snage da se izbori sa tim i nastavi dalje.

Lankaster je osnovao Fondaciju Love Me Love My Face, koja podržava i podiže svest za one koji žive sa kraniofacijalnim stanjima.

Takođe je postao velika podrška onima koji prolaze kroz slične situacije kroz koje je i on prošao, a napisao je i knjigu.

“Radi se o herojima koje sam sreo u svom životu i kako sam na kraju postao svoj najveći heroj”, opisao je svoju knjigu.

Ovaj neverovatni čovek je stvorio sebi život kakav se samo poželeti može - okružio se velikim brojem prijatelja koji tvrde da je on uvek spreman da pomogne u teškim životnim trenucima.

Džono je srodnu dušu našao u svojoj najboljoj prijateljici sa kojom se venčao i koja mu je rodila dvoje dece: sina i kćerku. Sin je potopuno zdrav, dok je na žalost, druga beba stigla sa istom bolešću koju ima i Džono. Međutim, roditelji su sigurni da će to dete imati srećan i dug život jer će oni uvek stajati uz njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.