LJUBAVNA PRIČA Džudi Denč je prava INSPIRACIJA: Posle 30 godina braka u 76. godini našla je LJUBAV SVOG ŽIVOTA

Džudi Denč je najstarija je žena koja se našla na naslovnici britanskog Voga, proglašena je Damom Ujedinjenog Kraljevstva i dobitnica je Oskara i brojnih pozorišnih nagrada.

Izvor: stil kurir  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Džudi Denč je svoju karijeru započela davne 1957. godine. Glumila je u Šekspirovim komadima "Makbet", "Hamlet" i " Romeo i Julija" gde je imala glavne uloge. Njene uloge su je etablirale kao jednu od najboljih britanskih glumica. Osvojila je sedam pozorišnih nagrada Olivije i jednog Oskara za ulogu u filmu "Zaljubljeni Šekspir". Čak osam puta je nominovana za Oskara. Ovaj status joj je doneo brojne uloge u visokoprofitnim filmovima poput sage o Džejms Bondu.

Slavna glumica je proglašena i za "damu" Ujedinjenog Kraljevstva, Viteza Reda časti a takođe je izabrana i za člana Britanskog kraljevskog Društva za unapređenje umetnosti.

Njen prvi muž, kolega Majkl Vilijams je bio njena velika ljubav. Bili su u srećnom braku tri decenije dok se Majkl nije teško razboleo od opake bolesti pa ubrzo i preminuo 2001. godine. Papa Jovan Pavle II je imenovao Majkla za viteza Svetog Grigorija zbog njegovog rada za Katoličku crkvu.

Njihovi putevi su se ukrstili tokom produkcije tragedije "Vojvotkinja od Malfija", a ovaj bračni par je radio zajedno i u filmu Franka Zefirelija iz 1999."Čaj sa Musolinijem". Uvek ga je opisivala kao najnesebičnijeg i najdivnijeg čoveka i smatrala se pravom srećnicom što ga ima kraj sebe. Njihov brak su obeležile godine smeha i kako ističe sumnjala je da će ga ikada preboleti, teško se nosila sa njegovim odsustvom.

Džudi Denč sa sadašnjim suprugom
Džudi Denč sa sadašnjim suprugom
.

Devet godina nakon smrti voljenog muža, ljubav je ponovo pokucala na njena vrata. Iako nije bila spremna da ponovo pronađe ljubav, Džudi priznaje da se između nje i Dejvida Milsa stvorila trenutna veza. U romantičnoj vezi sa kako kaže "svojim čovekom" je više od deset godina. Uživaju u vezi dostojanstveno ali kako Džudi kaže ne planiraju ni venčanje ni zajednički život.

Nažalost slavnu glumicu je snašla još jedna tragedija a to je starosna makularna degeneracija. Ova bolest veoma oštećuje vid i otežava obavljanje svakodnevnih životnih aktivnosti. Ovakvo stanje može i veoma progresivno da napreduje pa niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da neće uzrokovati i potpuno slepilo.

Džudi je priznala kako ne želi da se povuče, ali trenutno ne radi ništa jer ne vidi i otkrila da joj prijatelji čitaju uloge a ona ih uči ponavljajući. Ipak, vremenom je i to postalo nemoguće da radi, zbog čega se sada svim silama trudi da se izbori sa ovim stanjem i osmisli novi način života. U potrazi je za mašinom koja ne samo da bi joj čitala redove, već i objašnjavala gde se nalaze na stranici, tako da može da iskoristi svoje fotografsko pamćenje.

Tačan uzrok ove bolesti je nepoznat, ali je povezan sa pušenjem, visokim krvnim pritiskom, prekomernom težinom i porodičnom istorijom degeneracije makule. Ipak, bez obzira na težinu stanja u kome se nalazi Džudi je zadržala svoj pozitivan pogled na svet, te oduševljava svoju publiku humorom.