Ljubav Sofije Loren i Karla Pontija trajala je preko 50 godina: "Nikada više neću voleti drugog"

Glumica Sofija Loren, lepotica čije je ime sinonim za eleganciju, stil, lepotu i ženstvenost imala je samo 15 godina kada se u nju zaljubio 22 godine stariji Karlo Ponti. Od tog trenutka za njihovu ljubav više nije bilo prepreka

Sofija Loren, foto: Photo by Michael Buckner/Getty Images Entertainment
Sofija Loren, foto: Photo by Michael Buckner/Getty Images Entertainment
.

Kako su se upoznali

Karlo je prvi put ugledao svoju buduću mladu 1950. godine dok je bila sudija italijanskog takmičenja pod nazivom "Miss Eleganza". Iako je on tada bio oženjen i imao 37 godina, a ona samo 15, ipak je to bila ljubav na prvi pogled.

Ovom filmskom producentu koji je potpisao filmove kao što su "Doktor Živago" pipisuje se početak Sofijine karijere. Naime, zahvaljujući njemu ona je počela da uči engleski jezik i da se bavi glumom. Takođe, uredio je da promeni ime u Sofija Šikalone i obezbedio joj seriju filmskih uloga.

Sofija i Karlo, foto: Keystone/Getty Images, Hulton Archive
Sofija i Karlo, foto: Keystone/Getty Images, Hulton Archive
.

Prvo venčanje

Sedam godina kasnije, 17. septembra 1957. godine par je ozvaničio svoju ljubav. Već razdvojen od svoje prve žene Đulijane, sa kojom je imao sina, poznati filmski producent je podneo zahtev za razvod braka u Meksiku i ubrzo potom oženio Sofiju. Mladenci su napravili slavlje kod kuće.

.

Narednog meseca je katolička crkva optužila Karla za bigamiju i ispostavilo se da mu brak sa Sofijom neće biti priznat. Tek posle godina i godina povlačenja po sudovima, optužnica je povučena. Par nije ima drugog izbora nego da anulira brak, što su i uradili 1962. godine.

LJubav koja je trajala, foto: Getty Images, Stringer
LJubav koja je trajala, foto: Getty Images, Stringer
.

U osvrtu na njihov prvi pokušaj braka, Sofija je jednom rekla "Pretili su mi eksksomunikacijom, paklom, a zašto? Zaljubila sam se u čoveka čiji je brak odavno pre toga bio okončan. Želela sam da mu budem žena i da imam njegovu decu. Uradili smo sve što je bilo u našoj moći kako bismo bili i zvanično priznati par, međutim javnost nas je nazivala grešnicima i bludnicima. Umesto da smo srećni, provodili smo medeni mesec, sećam se da sam plakala satima."

Drugo venčanje

Nakon što su konačno postigli dogovor sa Đulijanom, razočarani Italijom, par se odselio u Francusku i dobio njihovo državljanstvo, što je dozvolilo Karlu da pravno traži razvod i da se ponovo oženi. Iste godine, 9. aprila - prelepa Sofija i njen višegodišnji odabranik su se konačno venčali u pariskoj opštini.

Period posle

.

Uprkos ogromnoj razlici u godinama (22 godine), njihova ljubav odolela je zubu vremena. Par je dobio dvoje dece, sinove Karla Džuniora i Eduarda. U braki su ostali više od 50 godina, sve do Pontijeve smrti, 10 januara 2007. godine.

Dve godine posle smrti supruga, kada su je pitali da li planira da se ponovo uda, odgovorila je:" Ne, nikada više, bilo bi nemoguće voleti bilo koga drugog!

Izvor: wannabemagazine.com / stil