Gotovo godinu dana nakon razvoda od Toma Brejdija, 43-ogodišnja manekenka Žizel Bundšen konačno je progovorila o razvodu, školovanju svoje dece kod kuće, odbacivanju alkohola i tome kako joj meditacija pomaže u teškim vremenima.

Dok su mediji proteklih meseci pričali o najsitnijim detaljima razvoda slavne manekenke od NFL legende Toma Brejdija, poslednjih dana na TikToku počeo je da kruži video koji prikazuje mladu Bundšen kako šeta pistom povodom modne revije na kojoj je predstavljena Živanšijeva kolekcija proleće/leto za 2000. godinu. Štikla je otpala s njene cipele, ali je supermodel nastavio da hoda tako samouvereno da to niko nije ni primetio - osim nje.

- Bilo je ludo. Štikla je zapravo ušla u cipelu - prisetila se manekenka.

- Dakle, svu svoju težinu morate da stavite na prednji deo stopala. Tad se javljaju grčevi i sve boli, ali jednostavno moraš učiniti ono što moraš. Neću se srušiti pred svim tim ljudima. Samo morate da se pretvarate da se ništa nije dogodilo i nadate se da niko nije primetio. Mislim da je to sjajna metafora za život, jer kad god te guraju i gađaju, tvoj je izbor hoćeš li se srušiti ili ustati - prepričala je iskustvo.

U njenom slučaju, ustala je nakon tog pada, ali i mnogo puta nakon.

Nakon borbe s napadima panike, anksioznošču i depresijom u svojim dvadesetima, supermodel se susreo s novim preprekama u poslednjih nekoliko godina. Podelila je sa javnošću kako je prebrodila teška vremena, fokusirala se i dokazala da je još jača nego što je mislila.

Tokom pandemije, Žizel je krenula s kućnim školovanjem svog sina Bena (13) i ćerke Vivijan (10) s bivšim suprugom, Tomom Brejdijem. Takođe se nosila sa selidbom porodice u Tampa Bej tokom Brejdijeve poslednje sezone pre nego što je našla utočište u Majamiju nakon razvoda. Takođe, bavila se i svojim bolesnim roditeljima.

- Mojoj je porodici bilo jako teško - rekla je ona.

- Uz sve različite preokrete koje život nosi, sve što možemo učiniti je da uradimo najbolje što možemo u odnosu na ono šta se događa u našem okruženju - poručila je. Žizel se oslanjala na meditaciju, svakodnene vežbe i posvećenost zdravoj hrani.

Odrekla se i alkohola kako bi bolje spavala i osećala se prisutnijom u svakodnevnom životu.

Foto: Profimedia

- Odmah nakon što sam napunila 40 godina, osetila sam veliku razliku između toga kada sam popila čašu vina i kada nisam popila čašu vina - kaže ona. Objasnila je da je društveno prihvaćeno popiti čašu vina, a ljudi tvrde da je to i zdravo, ali ne za nju.

- Ako želite da od svog tela tražite ono što ja tražim od svog tela, a to je mnogo, ne mogu da konzumiram kofein i alkohol - zaključila je.

Otkrila je da je "odmah" osetila promenu u svom svakodnevnom životu nakon što je prestala da pije.

- Postala sam bistrija. Pre sam se osećala malo maglovitije. Sada sam vrlo oštra i vrlo prisutna i primećujem stvari koje pre nisam primećivala - kaže ona.

- Kad ne pijem, bolje spavam. Puno tražiš od svog tela, moraš ga resetovati. Moraš se brinuti za ovo jedino sredstvo koje imaš, zar ne? - upitala je.

Žizel kaže da je stavljanje sebe i svoje dobrobiti na prvo mesto bio svestan izbor koji je napravila.

- Niko to neće učiniti umesto tebe. Jedina osoba koja će doneti te odluke ste vi. Jer na kraju, vi ste prva osoba na koju će to uticati. Nakon vas, to su vaša deca, to je vaš muž, to je vaša porodica - objasnila je i dodala kako se bori protiv sveprisutne misli da je briga o sebi sebična. Ističe kako se ne možete osećati krivim zbog davanja prioriteta sebi.

Takođe, nedavno je privela kraju poslednju godinu školovanja svoje dece kod kuće pre nego što ih je upisala u novu školu.

- Sviđa im se, sve im je novo, ali bave se svojim interesovanjima i stvarima, kaže manekenka čija se ćerka Vivijan pridružila školskom plivačkom timu, a 13-godišnji Beni prvi put igra fudbal.

- Tek je počeo. Tako sam ponosna na njih. Tako su puni ljubavi. Odrastaju i postaju tako pažljivi i brižni prema drugima, dodala je.

Što se tiče budućnosti, Žizel je nedavno kupila farmu konja gde Vivijan može jahati svog konja, Itema, u privatnosti, ali kaže da zna reći "ne" kad njena ćerka zatraži da joj kupi još konja.

- Sada već pokušava nabaviti druge konje - rekla je u šali.

Priznaje kako je najponosnijom čini spoznaja da je podigla dobre ljude.

- Mislim da za mene uspeh znači da sam podigla decu koja imaju prave vrednosti. Jer tada, kad god sam spremna da odem, znam da sam iza sebe ostavila nešto lepo - rekla je i dodala kako je najviše raduje kada vidi kako deca postaju "svoja" i napreduju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.