Angus Klaud rođen je 10. jula 1998. u Ouklandu u Kaliforniji. Njegov lik "Fezco" u HBO seriji "Euforija" ("Euphoria") izdvaja se kao njegova najvažnija uloga u karijeri koja je počela 2019. godine.

Odrastao je uz mlađeg brata i mlađe sestre bliznakinje. Većina njegove porodice živi u Irskoj. Klaud je pohađao Školu za produkcijski dizajn na Umetničkoj školi u Ouklandu, kao i njegova koleginica iz pomenute serije Zendeja.

Ulogu u hit seriji dobio je nakon što ga je primetila voditeljka kastinga Dženifer Venditi, a on je najpre mislio da ona želi da ga prevari. Ona ga je zapazila dok je radio u restoranu u Bruklinu.

"Prošle nedelje sahranio je svog oca i intenzivno se borio sa ovim gubitkom. Jedina uteha koju imamo je to što znamo da je Angus sada ponovno zajedno sa svojim ocem, koji mu je bio najbolji prijatelj. Angus je otvoreno govorio o svojoj borbi sa mentalnim zdravljem i nadamo se da njegov odlazak može da bude podsetnik drugima da nisu sami i da s tim ne bi trebalo da se sami bore", navodi se dalje u saopštenju porodice glumca Angusa Klauda.

Glumio jei u filmovima " 'The Lin", "North Hollywood", pojavljivao se u spotovima raznih muzičkih izvođača. Dva projekta u kojima je učestvovao čekaju premijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.