Jedna od NAJBOGATIJIH ŽENA NA SVETU razvodi se DRUGI PUT za samo TRI GODINE: Dok je javnost znala sve o NJENOM PRVOM MUŽU, o drugom se MALO ZNA

Bivša supruga Džefa Bezosa, milijarderka Mekenzi Skot podnela je zahtev za razvod od svog drugog supruga, profesora Dena Džuveta, a ovaj potez je vrlo zagonetan i neočekivan.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Skot, koja je nedavno uklonila ime svoga supruga sa svih veb stranica o njenim dobrotvornim inicijativama, podnela je zahtev za razvod braka. Svoje imovinske odnose odrediće prema ugovoru o podeli imovine, a oboje su se s time složili. Ugovor nije javan, a Džuvet nije osporio razvod, stoji u sudskim spisima.

U martu 2021. Skot je iskoristila istu veb stranicu kako bi objavila svoju udaju za Džuveta, srednjoškolskog profesora hemije, dodavši njegovo ime svom zavetu da će većinu svog bogatstva donirati u dobrotvorne svrhe.

Advokat koji je zastupao Mekenzi tokom njenog razvoda od Džefa Bezosa 2019. odbio je da odgovori na novinarska pitanja u vezi sa razvodom.

.

52-godišnja Skot i 47-godišnji Džuvet retko su bili viđeni zajedno u javnosti, a on je prošle godine tiho dao otkaz u privatnoj srednjoj školi, rekavši da ne želi da tamo stvara smetnje.

Javnost o Džuvetu malo toga zna, a jedini poznati detalji bili su iz njegova pisma objavljenog na veb stranici ‘Giving Pledge‘, koje je sada uklonjeno.

"A sada sam, igrom srećne slučajnosti, oženjen jednom od najvelikodušnijih i najljubaznijih osoba koje poznajem - i pridružujem joj se u njenom zavetu da prenese veliko finansijsko bogatstvo koje će služiti drugima", napisao je tada Džuvet, no njegova izjava je sada izbrisana.

Kampanja ‘Giving Pledge‘ pokrenuli su 2010. Voren Bafet, Bil i Melinda Gejts kako bi podstakli superbogate ljude u svetu da većinu svog bogatstva daju u filantropske svrhe.

Od svog venčanja koje se dogodilo prošle godine, Skot i Džuvet takođe su postali poznati po svojim donacijama koje su obavljali u relativnoj tajnosti. Budući da su donirali kao pojedinci, a ne kroz fondaciju, donacije para bile su poznate tek kad bi ih primaoci otkrili ili ako bi ih ona povremeno objavila na svome blogu. Skot je ranije napisala i da ne odgovara na novinarske upite kako ne bi zasenila rad organizacija kojima donira novac.

Bezos sa novom devojkom, Foto: Loredana Sangiuliano/Shutterstock
Bezos sa novom devojkom, Foto: Loredana Sangiuliano/Shutterstock
.

Podsetimo, nakon razvoda od Bezosa nakon 25 godina braka, Skot je postala jedna od najbogatijih žena na svetu, s četiri posto udela u Amazonu.

Od 2020. donirala je najmanje 12,8 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe, a Blumberg ju je rangirao kao 41. najbogatiju osobu na svetu s procenjenim bogatstvom od 27,8 milijardi dolara.

No kako svaka priča ima dve strane, tako su i njene velikodušne donacije privukle negativnu pažnju na bivšeg supruga Bezosa, čije se bogatstvo procenjuje na 137 milijardi dolara. Ipak, količina njegovih donacija u dobrotvorne svrhe prilično je skromna.

Ipak, Bezos je pojačao svoje donacije tokom poslednjih nekoliko godina, te je obećao da će donirati 10 milijardi dolara kroz svoj Bezos Earth Fund, inicijativu za borbu protiv klimatskih promena koja je do sada osigurala 1,54 milijarde dolara, prema njihovoj veb stranici.

Bezos i Skot bili su u braku od 1993. do 2019., a zajedno imaju četvoro dece. Nakon razvoda, Bezos uživa u vezi s televizijskom voditeljkom Loren Sančez, a o tome da vara suprugu s njom pisalo se dok je još bio u braku. Tabloid National Enquirer pisao je o njegovoj vanbračnoj vezi i objavljivao njihove privatne SMS poruke. Bezosu su takođe pretili objavljivanjem intimnih fotografija para. No on je na svome blogu objavio post ‘Ne, hvala, gospodine Peker‘, misleći na direktora American Media Dejvida Pekera, u čijem je vlasništvu pomenuti tabloid. Zatim ga je optužio za ucenu i priložio preteća pisma te firme koja su uključivala opise intimnih fotografija, piše Jutarnji list.