Jedna je od najpoznatijih glumica u svetu, ima IQ 140! Iako su MUŠKARCI BEŽALI OD NJE, udavala se 4 puta, a posle jednog razvoda sačuvala je 40 miliona dolara

Slavna glumica Đina Dejvis pojavila se nedavno u Santa Moniki sa ćerkom, u sasvim ležernom modnom izdanju. Čuveno ime svetskog filma ne viđa se više tako često u javnosti, ali se njene uloge i te kako pamte. Prepričavaju se i detalji njenog privatnog života.

Izvor: Žena Blic/Jelena Milenković  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Rođena je kao Virdžinija Elizabet Dejvis u Masačusetsu, ima IQ 140, a visoka je 183 cm, ovaj drugi detalj navodimo jer joj je jedno vreme bio na neki način prepreka, što suštinski naravno da nije.

"Momci nisu hteli ni da me pogledaju. Prvi put me je jedan dečko pozvao na sastanak tek u trećem razredu srednje škole i tada sam pomislila: "To je to, sad ću početi da izlazim". Ali više niko nije želeo da izađe sa mnom, ni taj dečko, ni bilo ko drugi", požalila se decenijama kasnije Đina koja je srednju školu završila u Švedskoj, gde jačem polu nije smetala njena visina.

" I upalilo je, izlazila sam s momcima", pohvalila se slavljenica koja je bez problema savladala švedski jezik.

Bez obzira na tako željenu popularnost koju je stekla kod momaka, Đina koja zna da svira orgulje, flautu i zna da šije, vratila se u Boston. Preselila se zatim u Njujork gde je, čekajući uloge, radila kao konobarica i prodavačica, ali i kao manekenka (eto, kako joj se visina isplatila). Sarađivala je agencijom “Zoli” koja joj je obezbedila fotografisanja za katalog veša “Victoria’s Secret”...

U kampanji poznatog brenda primetio ju je reditelj Sidni Polak koji joj je dao glavnu ulogu u filmu “Tutsi” iz 1982. godine u kojem je igrao i Dastin Hofman.

Film je postgao veliki uspeh, kritika je sjajno reagovala a Đina je bila podstaknuta da nastavi da se bavi glumom.

Karijera

"To je bila prva uloga zbog koje sam išla na audiciju. Odmah potom poslali su me po manekenskom zadatku u Pariz, nisam ni sanjala da će me angažovati za film. A onda je stigao telegram. Kakav početak!! Ljudi u mom rodnom mestu takođe nisu mogli da veruju, ali moja mama je mirno svima tumačila: “Pa ona je diplomirala glumu!”, kao da je to sasvim normalno", rekla je Đina koja je kasnije nastavila da se u Los Anđelesu bavi glumom.

"Buffalo Bill, “Fletch”, “Slučajni turisti” (koji joj je doneo Oskara za najbolju žensku sporednu uloguI, i kultni film “Telma i Luiz” Ridlija Skota tumače u kojem je glumila uz Suzan Sarandon i Breda Pita, učvrstili su njen zvezdani status.

"Posle toga žene su mi prilazile i hvatale me za revere da mi ispričaju svoju priču. Tek tada sam shvatila kako malo prilika im dajemo da tako nešto dožive u nekom filmu. Da mogu tako strastveno da se poistovete s likovima i osećaju da upravljaju vlastitom sudbinom", prokomentarisala je uticaj feminističke sage koja je njoj i Suzan sa kojom je i danas veoma bliska donela nominaciju za Oskara.

Privatni život Đine Dejvis

Đina koja je igrala u hit seriji "Uvod u anatomiju" se udavala četiri puta: za Rezu Darahija, Renija Harlina, Džefa Goldbluma i Ričarda Emola sa kojim je brak pukao jer je njemu bio draži ugostiteljski posao a njoj holivudska slava. "Reza je bio potpuno drugačiji od muškaraca s kojima sam ranije bila i odmah me privukao. Ali ozbiljna veza s njim mi je izgledala nemoguća. Sećam se da sam pomislila: “Ovaj momak je sladak, ali sumanuto mlad”. Da budem iskrena, ispočetka sam tome prišla isključivo neobavezno, gledala sam na to kao na malo zabave. Nisam baš razmišljala daleko u budućnost. Ali kako smo provodili sve više vremena zajedno, pokazalo se da razlika u godinama i nije toliko važna. Nije da sam morala da mu objašnjavam ko su Bitlsi. Nisam imala osećaj da pripadamo različitim generacijama, a sad to više uopšte ne primećujemo".

Sa Rezom (49) je 2002. u 46. dobila kćerku Alizu, a dve godine kasnije rodila je dvojicu sinova, sina blizanca, Kijan i Kaisa. Ubrzo je dobila Zlatni globus za ulogu u seriji “Commander in Chief”.

"Dogodilo se sve što sam želela, samo dvadesetak godina kasnije nego što sam mislila", rekla je.

Glumica se od četvrtog surpuga koji je po zanimanju plastični hirurg razvela pre nekoliko godina. S obzirom na to da nisu na vreme dobili dozvolu za brak, njihov venčanje nije bilo zvanično već ceremonija razmena zaveta. Zbog toga nakon razvoda nije morala da deli sa bivšim mužem novčano bogatstvo koje se procenjuje na 38 miliona dolara.