Izdvajao se po HRABROSTI, a sputala ga NEMAŠTINA! Upoznajte boksera Baškima, ČISTAČA ULICA koji je sanjao da će postati svetski šampion (VIDEO)

Počeo je da boksuje sa samo 18 godina i vrlo brzo je čak i nemačko borilište klicalo njegovo ime. Važi za srčanog, hrabrog i dobrog tehničara koji razmišlja dok boksuje, a kada nije u ringu, za život zarađuje čisteći beogradske ulice. Kada završi smenu, vraća se tamo gde su mu džepovi prazni, ali srce puno.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Baškim Jakupi živi sa petoro dece, majkom i bolesnom sestrom. Od žene se razveo, preuzeo brigu o deci, koja imaju od devet do 17 godina.

Na usponu svoje karijere, kada su ga svi želeli, Baškim je postao otac i kao otac petoro dece nije mogao da se posveti boksu kao nekada. Morao je da izdržava porodicu, a to je bilo izuzetno teško sa samo jednom platom. Odrekao se boksa, zarad ljubavi prema deci.

Mislio je da će boks da ga "krene", ali nažalost danas boksuje u Srbiji i u inostranstvu za 100-200 evra, kako bi preživeo i deci obezbedio bolji život.

Pojam svetskog šampiona za njega je bio samo san, ne zbog manjka talenta, upornosti i snage, već zbog života koji mu nije išao na ruku.

Upoznajte čoveka kog je od drugih izdvajala hraborst, a sputala nemaština...