Ima 30 godina i NAJNIŽA JE ŽENA NA SVETU: Jedva da je prešla pola metra, a svi se zaprepaste kada vide u čemu je uspela!

Gde je danas i šta radi najniža žena na svetu koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda sa svojom visinom od 63 centimetra?

Izvor: Stil/ L.V./NYpost  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Joti Amge je najniža žena na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda. Njena životna priča je prava inspiracija, pa se godinama unazad pisalo o njoj. Ona danas ima 30 godina i vredno radi na glumačkoj karijeri koju je ostvarila uprkos brojnim predrasudama.

Ljudima je interesantno kada vide da se fotografisala sa najvišim živim čovekom koji je takođe ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Kada se najniža žena na svetu, Joti, nađe ispred džina Sultana Kosene, visokog 2,51 metar, stvara se prizor koji bi se mogao naći u Ginisovoj knjizi rekorda.

Njihova ogromna razlika u visini nije bila prepreka da prenesu pozitivnu energiju i istaknu važnost putovanja, upoznavanja novih kultura i ljudi širom sveta.

Foto: Profimedia/Stringer / Anadolu Agency
Foto: Profimedia/Stringer / Anadolu Agency
.

Sultan Kosen, koji ima 41 godinu i drži Ginisov rekord za najvišeg živog čoveka, i Joti Amge, koja ima 30 godina i koja je najniža živa žena na svetu, doručkovali su zajedno u Kaliforniji ove godine. Poslednji put su se sreli 2018. godine za fotografisanje u Egiptu.

Kosenu je dijagnostikovana akromegalija, a to su problemi koji su locirani na hipofizi.

Sultan Kosen je prestao da raste 2011. godine nakon što je prošao tretman na Univerzitetskom medicinskom centru u Virdžiniji kako bi kontrolisao proizvodnju hormona rasta.

Takođe, drži Ginisov rekord za najveće ruke na živom čoveku. Ranije je takođe držao rekord za najveće stopalo na živom čoveku.

Kosen je četiri puta viši od Amge

Amge, glumica iz Indije, visoka je malo više od pola metra. Ona pati od ahondroplazije, retkog patuljastostog sindroma. Na njen 18. rođendan, 16. decembra 2011. godine, Ginis ju je zvanično proglasio najnižom živom ženom.

Glumila je lik Ma Petite u seriji "Američka horor priča: Freak Show", koja je premijerno prikazana 2014. godine.