Iako poseduje čitavo bogatstvo, poznati glumac živi veoma skromno: Troši samo 100 dolara mesečno i planira da pokloni svoje bogatstvo

Iako poseduje stotine miliona dolara, poznati glumac iz Hongkonga, Čau Jun Fat (63), živi veoma skromno. Bogatstvo od 710 miliona dolara, stekao je tokom nešto više od 40 godina rada, a planira da ga pokloni u dobrotvorne svrhe, jer, kako kaže, u životu je najteže sačuvati mir.

.

Glumac koji je dobio Oskara za film "Pritajeni tigar, skriveni zmaj", poznat je po svojoj skromnosti, a ljudi ga često mogu sresti u gradskom prevozu i na rasprodajama. 

Iako poseduje ogromno bogatstvo, Čau mesečno troši samo oko 100 dolara, prenosi Dejli Mejl. 

"Novac zapravo ne pripada meni, ja sam samo privremeno zadužen za to". 

Priče o njegovim planovima da bogatstvo pokloni u dobrotvrne svrhe nisu novina, ali s vremena na vreme ponovo se nađu u žiži javnosti. 

Čau je pre nekoliko dana promovisao film "Projekat Gutemberg" u glavnom gradu Tajvana, a druženje s fanovima u metoru i nacionalnom parku, ponovo je aktelizovalo priče o bogatstvu.

Oskarovac i njegova supruga Jasmin Tan već nekoliko godina imaju svoju dobrotvornu fondaciju. 

"Moj san je da budem obična i srećna osoba. Najteže u životu nije zaraditi bogatstvo, već sačuvati mir do kraja života, na jednostavan i brižan način".