Epizoda “Radne akcije” koja je DIRNULA MNOGE! Majka i ćerka u suzama: “Promenili ste nam život!”

Priča o Žaklini i Aleksandri Milovanović, hrabrom dvojcu iz Valjeva, koji je pokazao da zajedno može sve!

Izvor: Prva  |  
.

Žaklini je rečeno da ne može da ima decu, ali ona je ipak ostala u drugom stanju i to u 31. godini. Muškarac sa kojim se zabavljala napustio ju je zbog trudnoće. Rodila je hrabru devojčicu Aleksandru koju su od rođenja pratili brojni zdravstveni problemi.

- Rođena sam gotovo mesec dana pre termina sa krvarenjem na mozgu i nerazvijenim plućima. To je rezultiralo problemima kao što je distrofija mišića cele leve strane tela. Ležali smo u bolnici non-stop. Deset dana smo u bolnici, pa kući. Mogu da kažem da smo posle godina borbe da ja ozdravim, izašli kao pobednici – i moja majka i ja, jer ona je žena koja se uvek borila za mene, da mi pruži, da imam i da svega bude. Ja mislim da je najvažnija ta ljubav koja se pruža detetu, bez obzira na materijalno, kaže hrabra Aleksandra koja trenutno radi u fabrici kablova u Mionici i veoma je ambiciozna i vredna.

.

Studirala je Višu poslovnu školu u Valjevu, ali je morala da je napusti godinu dana pred kraj kako bi mogla da izdržava majku i sebe. Aleksandra bi volela da jednog dana završi fakultet i da se bavi marketingom. Vezana je za majku i kaže da joj je ona obezbedila sve u životu.

Baš kao i njena kćerka, Žaklina misli da je ljubav najvažnija…

- Ljubav i kad imate nešto pred sobom, taj cilj, a taj cilj i moje najveće bogatstvo je moja Aleksandra. Ona meni daje tu potrebnu snagu i uvek kad mi je teško setim se toga. Život samohrane majke ni malo nije lak. Sami znate koliko su skupi lekovi, da je Aleksandra prevremeno rođena, bolnica-banja, bolnica-banja, da budu plaćeni računi, da mi dete ide u školu, da bude obučeno, čisto i naravno vaspitano. Da pored sve frke sednete i popričate sa svojim detetom, što je najbitnije, priznaje Žaklina.

.

Ona je u invalidskoj penziji, 70 odsto je invalid i izuzetno teško se kreće, jer ima problema sa kičmom. Sa ćerkom živi u privremenom smeštaju u Mionici, na četvrtom spratu bez lifta. Iz straha da ne ostanu bez krova nad glavom, digle su kredit za nedovršenu kuću u Valjevu. To je objekat koji ima samo gole zidove.

Kada je ekipa "Radne akcije" stigla na teren, dobila je kompletnu pomoć lokalne samouprave. Žaklina i Aleksandra su od Vodovoda dobile priključak za gradsku vodu i kanalizaciju, od Elektrodistribucije priključak za struju i to nam je već mnogo olakšalo posao. Gradsko zelenilo je sredilo dvorište iza kuće, deponiju i novu ogradu. Tamarina ekipa imala je pomoć i oko oluka, a priključili su se i fasaderi iz Medveđe… Naravno, ogromnu pomoć pružile su i komšije.

Žaklina i Aleksandra dobile su priliku da upoznaju i naše poznate glumce Tanju Bošković i Radeta Marjanovića, koji su im darivali prigodan poklon za useljenje, a Aleksandra koja nikad do sad nije bila na letovanju, konačno će videti more… I to nije sve,,, Pogledajte kakva su sve iznenađenja sačekale dva velika borca, majku i ćerku i kako je započelo jedno novo poglavlje u njihovim životima.

.

Celu emisiju možete pogledati OVDE!