Duška i Boris su se odrekli USPEŠNE KARIJERE LEKARA u Švedskoj da bi svoje četvoro dece VASPITALI U SRBIJI! "Deca su prezadovoljna..."

U Švedskoj su imali uspešne lekarske karijere i udoban život, i sve su to ostavili da bi se, zajedno sa četvoro dece, vratili u Srbiji. Zašto nisu mogli bez domovine, šta su sve žrtvovali da bi ponovo bili ovde, a šta su sve dobili povratkom u rodnu zemlju? Da li je patriotizam jači od čuvenog švedskog standarda? To su nam ovoga "Jutra" otkrili bračni par, endokrinolog dr Duška Bajić i opšti hirurg dr Boris Bajić.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Duška i Boris su se nakon završetka osnovnih studija na Medicinskom fakultetu, preselili u Švedsku gde su započeli specijalizaciju. Tamo su osnovali porodicu i postali roditelji četvoro dece.

To što je Borisova porodica već bila u Švedskoj, otac, majka, sestra i brat koji je takođe lekar, bračnom paru Bajić je bila olakšica, jer su mogli da pretpostave kakav život ih čeka.

Duška i Boris su ponosni na svoja dosadašnja dostignuća, pogotovo na poslovne uspehe koje su postigli u Švedskoj, ali uspehom se može pohvaliti i njihov najstariji 15-godišnji sin, kom je svojevremeno bilo ponuđeno da igra za švedsku košarkašku reprezentaciju. On je ipak odbio, jer je oduvek maštao da sportsku karijeru gradi samo u rodnoj zemlji, ponosno noseći dres Srbije!

Ovi roditelji su oduvek znali da će se jednog dana vratiti u Srbiju. Želja da svoju decu vaspitaju među svojim narodom im je bila ipak glavna motivacija za povratak. Kako ističe Duška, "nisu želeli da svojoj deci uskrate detinjstvo u Srbiji".

Kako oni vide život u Švedskoj, koje su prednosti i mane života i rada, ali i školstva u toj zemlji, i šta su "dobili" kada su se prošlog leta vratili u domovinu, Boris i Duška su pričali u nastavku...