Baka Đurđa ima 115 godina, rodila je 11 dece i najstarija je žena na Balkanu! (VIDEO)

Teško je danas zamisliti da ljudski vek može da traje više od sto godina, ali ima izuzetaka. Đurđa Marković iz sela Radovnica, kod Trgovišta, doživjela je 115 godinu i trenutno je najstarija žena na Balkanu. U selu Radovnica, kod Trgovišta, u trošnoj, staroj, oronuloj kući, škripa drvenih vrata nadjačava jedva čujan drhtavi glas koji nekoga doziva. U zadnjem delu kuće, jedino mesto koje ne prokišnjava, iz postelje jedva čujna starica Đurđa Marković.

Izvor: Prva  |  
.

Kuća u kojoj živi baka Đurđa sa porodicom samo što se nije srušila. Zid se nakrivio i poduprt je drvima da ne padne. Deo kuhinje pokriven najlonom. Nema ni minimalnih uslova za život. Još uvek zemljani pod, bez vode i kupatila. Vodu nose sa obližnjeg izvora, kroz suze priča unuk Nebojša, od čije nadnice živi cela porodica.

"Ja ne mogu njoj da pružim, znam šta sve treba, i kupatilo, i kuća, ali ja nisam u toj mogućnosti. Radim sa drvima, mučimo se kako da preživimo”, kaže Nebojša.

Baka Đurđin sin Miroslav pokazao je pred kamerama dokumentaciju na osnovu koje se vidi da je rođena davne 1908. godine, a onda je izneo i veoma zanimljive tvrdnje koje se tiču obnavnljanja baka Đurđine kože, kose, noktiju…

Pogledajte priču o slepoj baka Đurđi i ukoliko ste u mogućnosti, pomozite ovoj porodici da živi bolje...