Neverovatno: Ovaj čovek 25 godina jede samo picu!

Ameikanac Den Dženson (38), po zanimanju stolar iz Merilenda, ima veoma neobičnu naviku kada je reč o ishrani!

.

Naime, on poslednjih 25 godina nije jeo ništa osim pice i zato se mnogi pitaju kako je ovaj čovek uopšte živ?
Den ne podnosi povrće tako da bilo kakvi prilozi te vrste na pici ne dolaze u obzir! Jedino biljno što Den toleriše je origano, a o tome koliko je probirljiv govori i činjenica da konzumira samo jednu vrstu pica - one sa sirom!

U Denovom slučaju fizički izgled nije adekvatan pokazatelj njegovog zdravstvenog stanja. On je samo imao sreću da od ovolike količine testa ne postane gojazan, ali nažalost, njegova dijagnoza je mnogo opasnija, jer boluje od dijabetesa. Denov nivo šećera u krvi opada prilično često i brzo, što je uzrok nesvestica koje mu se dešavaju i dok vozi automobil.
Iako su mu lekari rekli da mora da poseti nutricionistu i promeni ishranu kako se njegovo stanje ne bi pogoršalo, on ne planira da se odrekne svoje ljubavi prema pici.

Psihijatri su pokušali da zajedno sa njim zaključe kako je došlo do ove zaslepljenosti i otkrili su nekoliko situacija iz detinjstva koje bi mogle da stvore opsesiju picom. Po rečima stručnjaka, on je ili bio primoran da na vrlo neprijatan način jede hranu koju nije voleo, ili je imao stomačne tegobe zbog kojih je provodio noći povraćajući.
Zato je sa 15 godina odlučio je da neće jesti više ništa osim pice…

“Ja ne želim da se odreknem svoje ljubavi prema pici i voleo bih da mogu ponekad da odem sa svojom verenicom u neki fini restoran, gde bi kuvari bili ljubazni da mi naprave picu, iako nije na meniju. To ipak nije moguće” izjavio je Džekson.

Den ne vidi ništa loše u svom jednoličnom i nadasve opasnom načinu ishrane. Naprotiv, on smatra da je i dalje je mršav i pun je energije i kaže da svaki dan oseća odlično.

Izvor: zanimljivostidana