Ona je najmanja tinejdžerka na svetu. I najveći borac!

Tinejdžerka Džordžija Rankin (15) iz Velike Britanije izgleda kao trogodišnje dete i visoka je svega 80 centimetara!

.

Razlog njene male visine je retka vrsta displazije skeleta koja sprečava rast njenih kostiju.

Džordžija će do kraja svog života izgledati kao trogodišnje dete. Roditelji, Andrea (36) i Sajmon (38) Rankin rano su postali roditelji, a dugo vremena im je bilo potrebno da se suoče sa nesvakidašnjim zdravstvenim problemom svoje kćerke.

Prve tri godine života Džordžija je provodila u bolnici ili kod kuće, izolovana od spoljnog sveta zbog lošeg imuniteta. U početku je odbacivala hranu i umesto da se goji i raste kao ostale bebe, ona je gubila kilažu. Zbog nemogućnosti socijalizacije sa drugim roditeljima, Andrea i Sajmon nisu mogli da upoređuju Džordžiju sa ostalim bebama, pa nisu ni bili svesni koliko je njihovo dete sitnije.

Kada je mala Džordžija imala tri godine, i krenula u obdanište, shvatili su da je razlika zaprepašćujuća. Prvi simptomi kasnije dijagnostikovanog problema, pojavili su se kada je počela da hoda, jer je izgledalo kao da joj hodanje prouzrokuje jeziv bol.

"Kada su stigli rezultati istaživanja, shvatili smo da naše dete više od ovoga neće rasti "ispričala je majka i dodala da je najstrašnije bilo kada su doktori dali prognozu da osobe sa ovom dijagnozom verovatno ne žive duže od 10 do 14 godina.

Srećom, ispostavilo se da će Džordžija ostariti kao i svi ostali, ali da će voditi drugačiji život od većine zdravih ljudi. Džordžija, koju drugovi zovu Mala Dži, sada ima mnogo više samopouzdanja i navikla je da privlači pažnju jer je drugačija.

"Kada sam bila mlađa smetalo mi je kada ljudi gledaju u mene, ali sada to razumem i nije mi teško čak i kad mi postavljaju pitanja" - kaže Mala Dži.

Zbog velikih bolova u kukovima koje je osetila tokom hodanja, Džordžija je primorana da se kreće u kolicima, jer je isuviše slaba i njena porodica trenutno prikuplja 22 hiljade evra za najsavremenija invalidska kolica, koja će joj omogućiti slobodnije kretanje. Inače Andrea i Sajmon Rankin imaju i četvorogodišnjeg sina koji je vidno viši od svoje 11 godina starije sestre

"Meni više ne smeta što sam manja, jer sam u glavi ista kao svi ostali. Jedino što ne mogu sa drugaricama u šoping, jer ne možemo da se oblačimo u istim radnjama " dodala je na kraju simpatična Džordžija.

.

Izvor: zanimljivostidana.com