Životne priče

Priča se da je spavao sa 4000 žena, a samo sa jednom bio u braku: Džeger ima osmoro dece, pet unuka i jednu praunuku

Frontmen legendarne grupe "Rolling Stones" Mik Džeger jedan je od najpopularnijih pevača u istoriji muzike, a i danas u 78. godini ne posustaje i održava nastupe širom sveta.

31.07.2021. - 11:04h
Mik Džeger
Mik Džegerfoto: Profimedia / Graham Keen / TopFoto

Čim se pojavio na javnoj sceni bilo je jasno da će napraviti veliku karijeru.

Džeger je rođen u Dartfordu, gde se i školovao, a kasnije je upisao ekonomski fakultet, međutim od njega je brzo odustao i započeo muzičku karijeru sa Stonsima.

Upravo on i Kit Ričards zajedno su napisali većinu hitova koje su Stonsi izvodili. Osim u muzici, okušao se i u glumi, a zahvaljujući svemu što je radio pobrao je brojne nagrade. Njegove pesme rušile su rekorde na top-listama širom sveta, a godine 1989. primljen je i u Rock 'n' roll Kuću slavnih.

Medije je neretko intrigirao svojim privatnim životom i devojkama koje je menjao. Pred oltar je stao samo jednom, a osim kao najbolji muzičar, zapamćen je i kao najveći plejboj rokenrola, a priča se da je u spavao sa 4000 žena.

Od 1966. do 1970. godine ljubio je britansku kantautirku Marijanu Fejtful, s kojom je napisao i singl "Sister Morphine", pesmu koja se našla na albumu Roling Stonsa. Krajem njihove veze zaljubio se u američku pevačicu Maršu Hant koja je u to vreme bila u braku te je takođe varala svog supruga. Hant je i majka njegove prve ćerke Karis. Upravo Marša je bila inspiracija za pesmu "Brown Sugar", koja je kasnije postala hit njegovog benda.

Nekoliko meseci kasnije njihova veza je pukla dok je ona još bila trudna, a u Džegerovom životu se pojavila Bjanka Perez-Mora Masias. Par se venčao 1971. godine u francuskom Sen-Tropeu, a zajedno su dobili kćer, Džejd Džeger. Rastali su se 1977. godine, a on je u međuvremenu imao aferu sa Plejbojevom zečicom Bebi Bijul. Afera je potrajala dve godine, a Džeger i njegova supruga nikada se više nisu vratili na staro.

Američku manekenku Džeri Hol, Mik je upoznao krajem 1977. godine i odmah su se zaljubili. Ubrzo su počeli da žive zajedno, a tokom burne veze dobili su četvoro dece.

Tokom veze sa Džeri, pevač je imao aferu sa Karlom Bruni, koja je kasnije postala francuska prva dama, a sve je trajalo čak tri godine. Vezu sa Karlom mu je oprostila. Ipak, tek nakon što je na videlo izašla njegova afera sa manekenkom Lucianom Gimenez Morad, Hal ga je ostavila.

Nakon ove afere slavni roker je odlučio da se smiri. Od 2001. godine bio je u vezi sa modnom dizajnerkom Loren Skot, sve do njene tragične smrti 2014. godine.

Kada je ona preminula, Džeger je utehu pronašao u američkoj balerini Melani Hamrik, koja je na svet donela njihovog sina kada je on imao 73 godine. I danas su u srećnoj vezi.

Osim osmoro dece koje ima sa pet različitih žena, Džeger ima i pet unuka i jednu praunuku.

Izvor: dnevnik.hr