Humanost kakvu niste videli

Ovo je primer istinskog saosećanja koji će vas duboko ganuti

.

Jedan od korisnika društvene mreže “Redit”, Džon Kim, odlučio je da podeli sa ostalim korisnicima koliko je teško biti u njegovoj koži.

Zbog teškog oboljenja bubrega Kim je poslednjih pet godina proveo na dijalizi, bez ikakvih naznaka da bi mogao da stigne do transplatacije. On je pokrenuo stranicu “Pitajte me sve” na kojoj je ljudima odgovarao na pitanja vezana za svoju neizvesnu sudbinu…

Kimove postove video je i korisnik po imenu Čardžer 525. Nakon što je pročitao Džonovu tužnu životnu priču, počeo je da se interesuje za sve što ima veze sa dijalizom i Džonovom osnovnom bolešću.

Nakon konsultacija sa porodicom, Čardžer 525 je odlučio da kontaktira Džona i tako postane njegov potencijalni živi donor bubrega.

U početku je postojao mali problem, budući da Čardžer živi u severnoj Kaliforniji, a Džon u južnoj. Njihovo prebivalište je predstavljalo otežavajući faktor isključivo zbog brojnih analiza kojima je trebalo da budu podvrgnuti kako bi se utvrdilo da li je organ davaoca kompatibilan.

Veliku ulogu je odigrala dobra koordinacije centara za transplataciju, a kada se ustanovilo da je organ odgovarajući, usledile su dodatne analize Čardžera i konačno njegova psihološka procena.

Kada su svi testovi okončani, došao je red na transplataciju koja je uspešno obavljena. Prema pisanju sajta Viralnova, obojica pacijenata se sjajno oporavljaju.