Preminuo mu je sin, a potom i supruga: Džon Travolta progovorio o porodičnim tragedijama

Džon Travolta je u novom iskrenom intervjuu govorio o bolu nakon tragične smrti svoje supruge Keli Preston.

Travolta ističe da je tugovanje &lično&, foto: Profimedia
Travolta ističe da je tugovanje "lično", foto: Profimedia
.

Glumac (67) je izgubio suprugu u julu 2020. godine koja je preminula od raka dojke u 57. godini i to posle dvogodišnje borbe sa opakom bolešću.

Životi Džona i Keli već su bili u senci tragedije kada je njihov šesnaestogodišnji sin Džet preminuo nakon epileptičnog napada u vikendici na Bahamima 2009. godine.

Govoreći o svojim iskustvima, glumac je rekao da je tugovanje "lično" i da je važno da ga drugi ne "komplikuju" svojim.

"Žal je individualna, a doživljaj svog puta je ono što može dovesti do izlečenja", rekao je Travolta.

"Ovo se razlikuje od tuđeg puta. Najvažnija stvar koju možete da učinite da biste pomogli drugima kada su u žalosti jeste da im omogućite da to prožive i da to ne komplikujete sa vašim. To je moje iskustvo", objasnio je glumac.

Kako je rekao, najbolje što može da se uradi jeste da se pokuša da se dođe i do onog dela života koji omogućava radost, poput plesa, muzike i ljudi.

Džon sa surpugom Keli 2012. godine, foto: Profimedia
Džon sa surpugom Keli 2012. godine, foto: Profimedia
.

Džon je takođe govorio o svoje dvoje dece - Eli (21) i Benu (10), koje je imao sa pokojnom suprugom Keli.

"Osiguraću budućnost svoje dece, pomagaću im u onome što žele da rade svojim životima. To je ono što sada radim sa Elom, sa njenim filmovima i učim je da radi u toj profesiji. Ben ima jedva 10 godina. Želim da mu pomognem da se razvija jer je pred njim ceo život", naveo je.

Govoreći o pandemiji korona virusa, Travolta je priznao da mu je to što je slavan već pomoglo da se "obuči" za kovid-krizu.

"Slava je ono što me je istreniralo za ovu 2020. godinu. Kad ste poznata ličnost, živite u mehuru, zatvoreni od svih", iskren je glumac.

U julu 2020. slomljeni Džon odao je počast "mojoj prelepoj ženi" Keli nakon što je umrla od raka dojke u 57. godini.

Keli je preminula "vodeći hrabru borbu uz ljubav i podršku mnogih", rekao je glumac kad je prvi put progovorio o dvogodišnjoj borbi svoje supruge s rakom.