Grupi devojke: Imale su po 14 godina i seks sa kompletnom rok scenom

One nisu bile samo devojke za provod, već i devojke koje su voleli, za njih komponovali i za njima patili najveći muzičari. Seksom su promenile istoriju rok muzike.

.

Grupi u muzici obično ne predstavlja ništa više od fusnote - one su devojke koje se zabavljaju sa bendom u bekstejdžu, a obično su to problematične i zgodne mlade devojke iz nesrećnih domova, koje se bore da pronađu izlaz iz svog života i uskoče u onaj uzbudljiviji - pun seksa, droge i rokenrola.

Tretiraju se kao kratkoročne ljubavnice, usputna stanica na putu slave.

Ali, neke od njih bile su mnogo više od seksa za jednu noć. Šezdesetih i sedamdesetih godina postojala je cela scena grupi devojaka koje su se toliko približile muzičarima da su promenile njihove živote.

Neke su inspirisale njihove pesme, neke im rodile decu, ali svaka im je donela dramu.

1. Kraljica „bejbi grupija“ Sabl Star

Engleski disko Rodnija Bingenhajmera u Los Anđelesu bio je lovište za rok zvezde koje vole mlade devojke. Bile su to tzv. "bejbi grupi“ – devojke koje su bile spremne na seks sa svakim ko ima gitaru i dogovor sa muzičkim izdavačima.

Sabl Star bila je njihova kraljica, a bila je poznata pod nadimkom "velika grupi u L.A."

.

Sabl, bar se tako pričalo, nije morala da traži rok zvezde, one su same dolazile da love nju. Imala je samo 12 godina kad je nevinost izgubila sa gitaristom benda „Spirit“.

Nije još bila ni tinejdžerka, a već je ušla u svet grupi devojaka. U uzrastu od 14 godina, bila je sa svakom zvezdom - od Igija Popa do Dejvida Bouvija.

.

Za zvezde, ona je bila devojka za zabavu, ali postoji razlog zbog kojeg njena priča deluje mračno i otužno iz perspektive dvanaestogodišnje devojčice koja je noći provodila sa odraslim muškarcima.

Njena je depresija izašla na površinu kad ju je odbio pank muzičar Vejn Kaunti. Kao odgovor na to, Star je presekla vene i pokušala da se udavi u bazenu.

Preživela je, ali se njen život malo promenio sve dok nije počela da izlazi sa Džonijem Tudnersom iz „Njujork Dolsa“.

Tunders je bio ljubomoran, opasan zavisnik koji ju je brutalno premlaćivao kad god bi ga uhvatila paranoja. Zatrudnela je sa njim pa ju je zaprosio, ali shvatajući kako će njena budućnost izgledati, Star je krišom pobegla, abortirala i zaboravila svet roka.

2. Lori Medoks (14), devojka Džimija Pejdža

Lori Medoks, zvana još i Meti, imala je samo 14 godina kad ju je Džimi Pejdž pozvao u svoju hotelsku sobu. On nije bio prva rok zvezda s kojom je bila, već je bila "bejbi grupi" i nevinost je izgubila sa Dejvidom Bouvijem. Ali, Pejdž je bio jedini koji je od nje želio više od zabave za jednu noć.

.

Pejdž joj je rekao, iako je bila duplo mlađa od njega, da je zaljubljen u nju. Čak je nazvao njenu majku da bi dobio dozvolu za vezu sa njom, a gđa Medoks, verojatno sanjajući da će imati koristi od cele priče, dala mu je svoj blagoslov.

Ali, zbog toga je Pejdž skoro uhapšen jer kad je FBI saznao da je u vezi sa devojkom koja je tek krenula u srednju školu, bili su mu za petama pokušavajući da dokažu slučaj "seksualnog iskorišćavanja maloletnice". Ipak, oni su uspeli da sakriju vezu i tako je Pejdž izbegao zatvor.

.

Medoks kaže da joj je Pejdž bio jedna od najvećih ljubavi u životu, insistirajući da veza nije bila moralno pogrešna jer ona sama sebe nije smatrala maloletnom.

Ali, javnost je to videla drugačije, a reč "silovatelj" postala je neizbežni dodatak Pejdžovom imenu.

3. Bebe Buel, mama Liv Tajler

.

Nakon što se vremenom raspala veza Pejdža i Medoks, tome je kumovala druga žena - Bebe Buel, poznata po, sada slavnoj, ćerki Liv Tajler.

.

Pre nego što je zatrudnela sa Stivenom Tajlerom, bila je jedna od ozloglašenih američkih grupi devojaka.

.

Ulazak u taj svet je imala preko Džimija Hendriksa koji je nju i prijateljicu primetio na ulici i dobacio iz auta: "hej devojke, hoćete li doći na druženje nakon nastupa?"

.

Odatle je krenula dalje - preko Mika Džegera i Dejvida Bouvija do Elvisa Kostela i brojnih drugih.

.

Neprestano je prekidala i započinjala vezu sa Todom Rundgrenom sve dok na kraju nije zatrudnela sa Stivenom Tajlerom.

Njena ćerka Liv verovala je da joj je otac Rundgren, sve dok nije upoznala Tajlera i shvatila koliko liče i naterala majku da prizna.

Iako joj je dugo zamerala, Liv joj je na kraju oprostila rečima "imala je dva muškarca koji je nisu želeli, radila je najbolje što je znala i mogla".

4. Pamela De Bars, inspiracija za film „Skoro poznata“

.

Njeno ime je postalo slavno, preko Mika Džegera do Keita Muna, a kolika je legenda postala svedoči podatak da je postala inspiracija za film „Skoro slavna“. Dok je tumačila njen lik, Kejt Hadson je držala njenu fotografiju u garderobi.

Pamela je skovala frazu "band-aid" nakon što je novinarima objasnila da grupi devojke ne spavaju samo sa muzičarima, već brinu o njima kad dođu u grad, šiju im košulje, jedu s njima, gledaju TV, prave im društvo...

.

Frenk Zapa ju je pretvorio u u mini rok zvezdu osnivajući grupu GTO, bend sastavljen isključivo od grupi devojaka, a sa Pamelom kao glavnom. Ona je kritike na svoj račun uglavnom doživljavala kao ljubomoru.

.

- Žao mi je što niste uspeli da spavate sa Mikom Džegerom, a ja jesam. Verovatno biste to vrlo rado učinili, a ja ću vam otkriti da je to zaista bilo sjajno iskustvo - rekla je jednoj novinarki u intervjuu.

5. Koni Hamzi, grupi koja je Bilu Klintonu priredila prvi skandal

.

Koni je već zaradila svoje mesto u muzičkoj istoriji kad ju je „Grand Funk Railroad“ uvrstio u stihove pesme “We’re An American Band.” Don Brujer je pevao, “Sweet, Sweet Connie doin’ her act.”

Ali, još je više traga ostavila je godinama posle svojih grupi dana, kad je upoznala budućeg predsednika SAD Bila Klintona 1984. U to vreme zarađivala je iznošenejm prljavih detalja o zvezdama u javnost.

Klinton joj je slao poruke u kojima ju je otvoreno pozivao na seks, a ona je to ispričala tabloidima 1991.. Naravno, negirao je to uz smeh.

Bilo da je govorila istinu ili ne, skandal je pratio Klintonove do kraja - čak i za veme Hilarine kandidature za predsednicu.

6. Sintija Albriton i kalup za penis

.

Sintija, poznatija po nadimku Plaster Caster, zaradila je nadimak kad joj je profesor likovnog rekao da napravi odlivak iz gipsa od "nečeg tvrdog". Ona je zadatak shvatila predoslovno: uzela je svoj pribor na koncert i u bekstejdžu nagovorila Džimija Hendriksa da napravi model svog penisa iz gipsa.

Svoj projekt iz likovnog pretvorila je u nešto zaista spektakularno. Na kraju je napravila celu kolekciju gipsanih odlivaka penisa slavnih zvezda.

.

Frenk Zapa joj je pružio pomoć novčanim sredstvima, „Kiss“ je napisao pesmu o njoj, najmanje dva dokumentarca su napravljena o njenom životu i sama je postala mini zvezda.

Spavajući sa rok zvezdama i uzimajući im "mere" postala je slavna.

7. Anet Volter -Laks, poslednja koja je videla Kita Muna živog

Upoznala je Kita Muna u klubu punom rok zvezda i devojaka koje trče za njima. Tamo ju je pozvao menadžer Dejvia Bouvija, a celo veče je provela flertujući sa Rodom Stjuartom.

Međutim, Kit Mun je bio taj koji ju je to veče odveo kući.

.

Par je počeo vezu, ali Mun je pijan često bio vrlo agresivan. Nakon izvesnog vremena, jednog jutra pronašla ga je mrtvog u krevetu. To se dogodilo nakon žurke koju je priredio Pol Mekartni, na kooj je Mun objavio da će se oženiti sa Anet.

.

Ali, kad su stigli kući, zaboravio je na ljubavna osećanja i naredio joj da mu pripremi odrezak za doručak "inače možeš od..bati".

Tada je otišao u spavaću sobu i predozirao se "hemineverinom".

.

Anet je bila previše ljuta da bi otišla u krevet sa njim, pa je telo otkrila satima kasnije. Do tada je bubnjar grupe "The Who" već bio uveliko mrtav.

8. Klio Odzer - super grupi

.

Klio je imala 14 godina kad je počela da posećuje trendi noćne klubove Njujorka, sa lažnom ličnom kartom i našminkana, a sve da bi se družila sa rok zvezdama. Prošla je mnogo njih, počev od članova „Rolingstonsa“ pa sve do „Dip Parpla“.

„Svake dve sedmice tamo je bio nov bend, a svake dve sedmice ja sam imala novog dečka“, kasnije je izjavila.

.

Kad je počela vezu s Kitom Emersonom iz „Emerson, Lejk i Palmer“, taj odnos bio je prvi koji je potrajao. Zaljubili su se, a Emerson ju je zaprosio.

Ali, veza se raspala kad je časopis Time objavio priču o njoj, nazivajući je "super grupi" i navodeći da je spavala sa celom muzičkom scenom pre nego što se skrasila. Kad je Emerson to saznao, otkazao je venčanje.

.

Kao odgovor, Klo je odlučilada postane najpoznatija grupi ikad i još više se družila i seksala sa muzičarima i retko koji iz tog perioda nema lepe uspomene na nju.

9. Anita Palenberg, razlog zbog kojeg je Brajan Džons napustio „Stonse“

Anita je imala 21 godinu kad je završila u bekstejdžu na koncertu „Rolingstonsa“, a najveći utisak ostavila je na Brajana Džonsa.

Džons je već dugo slutio da su svi članovi benda neprijateljski nastrojeni prema njemu, a u kombinaciji uticaja droga i emocionalne ranjivosti, Anitu je nazvao svojim anđelom.

„Ne znam ko si, ali potrebna si mi“, rekao joj je tada.

Odveo ju je u svoj apartman gde su, umesto u seksu, veče proveli zajedno plačući. Nakon toga su počeli vezu, a ona je promenila ceo bend.

Privolela ih je da prihvate "zlu osobu" i inspirisala ih na pesme poput "Sympathy for the Devil" na kojoj je pevala back vokale.

Navukla je Džonsa na LSD, zbog kojeg je skroz skrenuo. Počeo je da gubi razum, a ona ga je varala sa Kitom Ričardsom zbog kojeg ga je i ostavila i za kog se udala.

Par je dobio decu, a Džons je izbačen iz benda. Pod uticajem droga, udavio se u bazenu.

10. Keti Smit, žena koja je ubila Džona Belušija

Keti je bila grupi "Banda" i pratila ih je na svim turnejama. Kad je ostala trudna, prosto nisu mogli da znaju ko je otac, pa su dete nazvali „The Band’s Baby“.

Džona Belušija upoznala je kad je „Band“ gostovao u „Saturday Night Liveu“.

Do 1980. bila je zadužena za to da muzičarima dostavlja heroin, a jedne večeri 1982. Beluđiju je dala 11 "spidova“.

Njih dvoje toliko su se nadrogirali, da je i Robinu Vilijamsu bilo neprijatno. Kasnije je Belušija odvela u krevet, a on je ujutru pronađen mrtav.

Priznala je da mu je dala drogu i osuđena je na godinu zatvora. Inspirisala je pesmu "Sundown" Gordona Lajtfuta, a ostaće upamćena kao žena koja je ubila legendu komedije.

Izvor: Express.hr

Pratite nas i na Viberu!