6 ASTRO PAROVA kojima je TEŠKO kad su ZAJEDNO, a JOŠ TEŽE kada su RAZDVOJENI!
Ljubav je ponekad zaista teška...
15.12.2025. 20:00
Da li voće i salatu pre jela treba oprati u rastvorenoj sodi bikarboni? Može li to da pomogne u uništenju ostataka pesticida i utiče li negativno na voće? Koji je najbolji način da iz onoga što jedemo "izvučemo" najviše, a da na minimum svedemo sve negativne efekte? I koji to negativni efekti mogu da razviju određene bolesti i koje? Sve su to bila pitanja za našeg gosta direktora Instituta za opštu i fizičku hemiju dr Stevana Blagojevića, koji je u "Jutru" objasnio zašto jagode i drugo crveno voće menja boju kada se potopi u rastvorenoj sodi.
Foto: Prva TV Printscreen
17.05.2023.|10:09
Izvor: A.B.
Dr Blagojević je odmah po početku gostovanja objasnio da ova teza nije istinita da je to nekada neko objavio, ali da nije proverio u praksi. Nema potrebe da se voće i povrće pere u rastvorenoj sodi bikarboni, a u prilogu koji sledi je objasnio i zašto, kao i koji su adekvatni načini za čićenje voća i povrća, kako bismo ih očistili od pesticida...
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.