Stop mastima
Još jedan dobar razlog za čašu vina uz večeru: naučnici sa Univerziteta Ulm u Nemačkoj otkrili su da resveratol, antioksidans iz kožice grožđa, inhibira zalihe masti u masnim ćelijama. Takođe pomaže u sprečavanju poremećaja uzrokovanih debljinom kao što su dijabetes i začepljene arterije.

Opušta telo
Antioksidansi u vinu pomažu oštećenoj koži. Možda je vreme da isprobate i nešto novo: vinsku kupku. Napunite kadu i nju stavite 20 kapi esencijalnog ulja od jasmina, četvrtinu šoljice ulja od semenki grožda, 1 šoljicu morske soli i pola boce crnog vina (malo kvalitetnijeg, a ostatak sačuvajte za pijuckanje u kadi). Uvalite se i uživajte najmanje 20 minuta.

Sigurna marinada
Spremate roštilj? Studija sa Univerziteta Porto u Portugalu je otkrila da govedina marinirana dva sata u crnom vinu ima 88 posto manje kancerogenih materija nakon roštiljanja u odnosu na nemariniranu govedinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.