Tim povodom, gošće Jutra bile su Milica Perić iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Snežana Janošević, predsednica udruženja Debra. Snežanin sin Teodor je “dete leptir”. On ima skoro 16 godina, a za nju i ostale roditelje čija deca boluju od retkih bolesti odrastanje je trka sa vremenom.

- Ta terapija za obolele koji su većinski deca, znači život! Većina pacijenata nažalost premine od raka kože i samim tim kada bi se pomoglo zarastanje rana, umanjila bi se ili anulirala mogućnost da dođe do raka kože. Ta genetska krema radi tako što se ukapa u otvorenu ranu i dosta brže je zatvori. Postoje neke rane koje su hronične, po 10-20 godina, a ta krema takođe zatvara i takve rane. To je revolucionarno za nas i jako nam je važno – objašnjava Snežana.

Kada će ova terapija biti dostupna kod nas i koji su sve izazovi pred “decom leptirima” i njihovim porodicama, pogledajte u nastavku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.