"Ovakve su preporuke - nedeljno od 300 do 400 grama mesa u totalu. Dnevno, od 70 do 80 grama. Ja volim crveno meso, recimo, a znamo da crveno meso izaziva kancer debelog creva. E sad, pitanje je kako ja to da sprečim. Ja ne idem u svaki restoran. Idem samo tamo gde poznajem konobare i ljude u kuhinji i pitam ih: U kakvi marinadu stavljate meso. Marinada je ključna", započeo je priču dr Perišić i nastavlja:

"Marinada u sebi ima maslinovo ulje, origano, senf i ruzmarin. To su kapitalne mediteranske biljke koje otpuštaju eterična ulja, koja su antioksidansi i na taj način neutrališu kancerogene u fazi grilovanja".

Dr Perišić u nastavku objašnjava koliko vremena je potrebno da meso stoji u marinadi, kao i koja vrsta mesa je najbezazlenija...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.