Smršajte do leta! Pogledajte kog tipa je vaše telo i saznajte koje namirnice treba da jedete, a koje da izbegavate!

Bliži se leto, a vi se i dalje niste rešili viška kilograma.

.

Prvo pravilo u mršavljenju jeste da ne mršavi svaka osoba na isti način. Sajt Bright Side je pokazao kako da na osnovu vaše figure saznate na koji način ćete najefikasije i najzdravije ukloniti višak.

"Pravougaonik" tip tela

Ove devojke imaju uske bokove i nedefinisan struk i ona najčešće nisu sklone gojenju. Međutim, ako do toga i dođe, trebalo bi da redukuju ishranu ubucujući zdrave masnoće poput avokada, badema i lososa. Koliko god bile mršave, ipak je važno voditi računa o zdravoj ishrani i ne jesti previše slatkiša, kao i brze hrane.

"Jabuka" tip jela

Najviše kilograma i sala vam se skuplja u predelu stomaka. Stoga, najbolje je da jedete češće, ali u manjim porcijama – tačnije šest puta dnevno.

Konuzumirajte namirnice bogate vlaknima, voće, povrće, vitamin C, mlečne proizvode ali sa malim udelom masti. Ove osobe imaju problem sa naduvenim stomakom, zbog čega nutricionisti savetuju da ako već pijete jogurt, neka to bude onaj koji vam poboljšava probavu.

"Kruška" tip tela

Ovde je reč o manjim grudima, a većim bokovima. Devojke sa ovakvim tipom tela se često suočavaju sa problemom skupljanja vode u predelu bokova. Kako biste izbegle ovaj zdravstveni problem, konzumirajte ribu, jaja, mlečne proizvode i generalno sve namirnice bogate proteinima.

S druge strane, izbegavajte slanu hranu, hleb, testeninu, pirinač,... 

"Peščani sat" tip tela

Iako je ovo najpoželjniji oblik tela kod žena, ne mora da znači da i on sa sobom ne nosi poteškoće. Žene sa telom u obliku peščanog sata se mogu ugojiti u bilo kojem delu tela. Peščani sat može ukazati na povišen šećer u krvi, zbog čega se savetuju namirnice sa smanjenim glihemijskim indeksom, mnogo svežeg voća i povrća, zdravih masnoća i proteina.