- Pitao jednog mesara Batu u jednom vojvođanskom gradu kod Novog Sada od čega pravi kobasice, a on kaže: 'mleveno svinjsko meso, 15 grama masti, mleko u prahu, malo soli i ništa više. Onda malo prebarim i odimim da dobije šmek i to je sve'. E to je prava zanatska kobasica koja nema aditiva. Vi ne znate šta se nalazi u industrijskim, a u zanatskim su samo komadi finog mesa koji ne mogu da se uklope u neke šnicle, ražniće... Dakle, to je čisto meso, a ovo je „pomozi bože“. Razlike su ogromne, priznao je dr Perišić.

A da li ima razlike u ukusu?

- Da vam kažem, zanatske mirišu, a ove druge, što bi moja pokojna baba Darinka rekla, vonjaju’", rekao je profesor, a potom zamolio našu voditeljku da proba prvo zanatske, a potom i industrijske viršle i iznese svoj sud.

Doktor je naveo da se u pojedinim slučajevima u industrijske kobasice stavlja čak korektor boje u vidu ženskog karmina, zbog čega je Marijana ostala u šoku: "Profesore, pa šta ja pojedoh sad?!".

Kako je doktor odgovorio na ovo Marijanino pitanje, ali i na sva druga koja su usledila, pogledajte u nastavku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.